Ginger beer espresso is het hipste (koude) koffiedrankje deze zomer. Geïnspireerd op de populaire espresso tonic is deze ijskoffie zowel fris, als een tikje kruidig met natuurlijk een heerlijke cafeïne boost!
Gemberbier (of ginger beer) is natuurlijk al tijden populair, maar nu neemt ook deze versie met koffie de wereld over. Ik kwam verschillende versies tegen in zowel Eindhoven (bij ZwartWit), als op de hippe farmers market in Lublin. Op Curaçao ben ik het nog niet tegen gekomen, ook niet in de hipste koffiezaakjes daar, maar wellicht komt het er nog aan. Het is namelijk heerlijk op een warme dag en die hebben ze daar genoeg.
Welke ginger beer gebruik je?
Voor een ginger beer espresso kun je bijna alle soorten ginger beer wel gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt: van heel mild en zoet tot prikkelend scherp. Zorg er wel voor dat je geen ginger ale gebruikt, die zijn veel te zoet en waterig en dat combineert niet lekker met koffie. Niet helemaal zeker wat het verschil is, lees dan eens bericht over het verschil tussen ginger beer en ginger ale. Zelf ga ik voor een medium scherpe versie, zoals die Bundaberg die je op de achtergrond ziet staan. Ik voeg geen extra suiker toe aan mijn ijskoffie.
Pin dit recept voor Ginger Beer Espresso!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld op met de lekkerste ijskoffie recepten! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.