Ginger Beer Espresso

Deel met vrienden en familie

Ginger beer espresso is het hipste (koude) koffiedrankje deze zomer. Geïnspireerd op de populaire espresso tonic is deze ijskoffie zowel fris, als een tikje kruidig met natuurlijk een heerlijke cafeïne boost!

Gemberbier (of ginger beer) is natuurlijk al tijden populair, maar nu neemt ook deze versie met koffie de wereld over. Ik kwam verschillende versies tegen in zowel Eindhoven (bij ZwartWit), als op de hippe farmers market in Lublin. Op Curaçao ben ik het nog niet tegen gekomen, ook niet in de hipste koffiezaakjes daar, maar wellicht komt het er nog aan. Het is namelijk heerlijk op een warme dag en die hebben ze daar genoeg.

Welke ginger beer gebruik je?

Voor een ginger beer espresso kun je bijna alle soorten ginger beer wel gebruiken. Het is maar net wat je lekker vindt: van heel mild en zoet tot prikkelend scherp. Zorg er wel voor dat je geen ginger ale gebruikt, die zijn veel te zoet en waterig en dat combineert niet lekker met koffie. Niet helemaal zeker wat het verschil is, lees dan eens bericht over het verschil tussen ginger beer en ginger ale. Zelf ga ik voor een medium scherpe versie, zoals die Bundaberg die je op de achtergrond ziet staan. Ik voeg geen extra suiker toe aan mijn ijskoffie.

Ginger Beer Espresso

Ginger beer espresso is het hipste (koude) koffiedrankje deze zomer. Geïnspireerd op de populaire espresso tonic is deze ijskoffie zowel fris, als een tikje kruidig met natuurlijk een heerlijke cafeïne boost!
Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 scheppen ijsblokjes
  • 1 shot espresso
  • 1 flesje ginger beer
  • 3 schijfjes gember ter garnering
  • suiker of siroop optioneel

Instructies

  • Vul een glas met flink wat ijs. Giet hier de ginger beer overheen, tot ongeveer de helft van je glas vol zit.
  • Zet de koffie en voeg naar smaak suiker toe, dit smelt nu nog makkelijk in de warme koffie. Gebruik je suikersiroop, dan kun je dit ook achteraf doen.
  • Schenk de koffie (voorzichtig!) bovenop de ginger beer met ijs. Ik giet de koffie het liefst op een ijsklontje. Het is de bedoeling dat je de laagjes duidelijk blijft zien.
  • Maak eventueel af met een paar schijfjes verse gember.
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: Westers
Trefwoord: gember, IJskoffie, Koffie

Pin dit recept voor Ginger Beer Espresso!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, bijvoorbeeld op met de lekkerste ijskoffie recepten! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

ijskoffie met gember bier

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close