Glühwein cheesecake in glaasjes (no bake)

Deel met vrienden en familie

Glühwein cheesecake: dat klinkt gewoon heerlijk winters, toch? Dit dessert brengt je helemaal in de stemming voor de feestdagen. Liever geen alcohol in je toetje? Maak dan je eigen alcoholvrije glühwein.

glühwein cheesecake

Sinds ik zelf glühwein maak (met dit recept!) ben ik echt gek op glühwein. Het heeft iets heerlijks knus: die warme, kruidige wijn op een koude dag. Sneeuw buiten en een warm houtvuur binnen, dat fantaseer ik er zelf wel bij. Natuurlijk helpt de warme alcohol daar ook bij. Inmiddels heb ik de rest van de familie ook om. Voor dit recept gebruikte ik in eerste instantie kant-en-klare glühwein en dat proef je toch echt terug in het resultaat. Zorg dat je een glühwein gebruikt die je ook lekker vindt om te drinken.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Kerst? Bezoek dan zeker onze Kerstpagina vol met Kerstrecepten. 

Glühwein cheesecake in glaasjes

Glühwein cheesecake: dat klinkt gewoon heerlijk winters, toch? Dit dessert brengt je helemaal in de stemming voor de feestdagen. Liever geen alcohol in je toetje? Maak dan je eigen alcoholvrije glühwein.
Porties 4 toetjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

Bodem

 • 6 Bastogne koekjes
 • 50 gr boter

Cheesecake

 • 300 gr cream cheese
 • 50 gr poedersuiker
 • 1 vanillestokje  vanillestokje 
 • 75 ml room

Glühwein toplaag

 • 250 ml glühwein  (de lekkerste maak je heel makkelijk zelf met dit recept)
 • 1.5 blaadje gelatine

Optionele decoratie

Instructies

Bodem

 • Vermaal of plet de koekjes tot kruimels. Smelt de boter en roer door elkaar. Verdeel over de glaasjes en duw voorzichtig aan. Plaats in de koelkast, terwijl we verder gaan met de rest.
  6 Bastogne koekjes, 50 gr boter

Cheesecake

 • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes er uit. Klop dit samen met de cream cheese en poedersuiker goed los. Voeg de room toe en mix tot alles lekker luchtig is. Dit gaat het beste met een elektrische mixer.
  300 gr cream cheese, 50 gr poedersuiker, 1 vanillestokje , 75 ml room
 • Schep dit netjes bovenop de koekbodem. Als je hier niet zo goed in bent dan kun je ook een spuitzak gebruiken voor een netter resultaat. De kans is dan een stuk kleiner dat je de randjes van het glas raakt.

Glühwein toplaag

 • Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water, minimaal 10 minuten. Verwarm de glühwein, maar kook het net niet. Haal van de warmtebron. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer door de warme wijn heen, tot het opgelost is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  1.5 blaadje gelatine, 250 ml glühwein 
 • Schenk de afgekoelde glühwein voorzichtig over je cheesecake, dit gaat het beste door de val te breken met een houten spatel of lepel. Als je te hard giet zakt het namelijk door je cheesecake heen. Laat in de koelkast opstijven, minimaal 2 uur.

Optionele versiering

 • Serveer de glühwein cheesecake zo of versier ze met takjes rozemarijn, gesuikerde cranberries en sinaasappelstukjes.
  takjes rozemarijn, stukjes sinaasappel, gesuikerde cranberries
Auteur: Mariska
Gang: toetje
Keuken: Duits, Westers
Trefwoord: cheesecake, kerst, kerst dessert

Ingrediënten Glühwein cheesecake in glaasjes

voor 4 personen

Bodem
6 Bastogne koekjes
50 gr boter

Cheese cake
300 gr cream cheese
50 gr poedersuiker
1 vanillestokje (of vanille-extract)
75 ml room

Glühwein toplaag
250 ml glühwein (de lekkerste maak je heel makkelijk zelf met dit recept)
1,5 blaadje gelatine

Optionele decoratie
takjes rozemarijn
gesuikerde cranberries
stukjes sinaasappel

Bereiding

 1. Vermaal of plet de koekjes tot kruimels. Smelt de boter en roer door elkaar. Verdeel over de glaasjes en duw voorzichtig aan. Plaats in de koelkast, terwijl we verder gaan met de rest.
 2. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes er uit. Klop dit samen met de cream cheese en poedersuiker goed los. Voeg de room toe en mix tot alles lekker luchtig is. Dit gaat het beste met een elektrische mixer.
 3. Schep dit netjes bovenop de koekbodem. Als je hier niet zo goed in bent dan kun je ook een spuitzak gebruiken voor een netter resultaat. De kans is dan een stuk kleiner dat je de randjes van het glas raakt.
 4. Week de gelatineblaadjes in een bakje met koud water, minimaal 10 minuten. Verwarm de glühwein, maar kook het net niet. Haal van de warmtebron. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en roer door de warme wijn heen, tot het opgelost is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 5. Schenk de afgekoelde glühwein voorzichtig over je cheesecake, dit gaat het beste door de val te breken met een houten spatel of lepel. Als je te hard giet zakt het namelijk door je cheesecake heen. Laat in de koelkast opstijven, minimaal 2 uur.
 6. Serveer de glühwein cheesecake zo of versier ze met takjes rozemarijn, gesuikerde cranberries en sinaasappelstukjes.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Lijkt me een heerlijk recept. Maar bedoel je met room slagroom of gewoon kookboek?

  1. Met room wordt op Flying Foodie altijd ongeklopte slagroom bedoeld. De bindmiddelen die in kookroom zitten heb je in dit geval niet nodig, daarbij heeft kookroom vaak minder smaak.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close