Gnocchi alla sorrentina

Deel met vrienden en familie

Bij Flying Foodie zijn we gek op snelle en makkelijke recepten. Deze keer een lekker simpel gerecht met een Italiaanse draai eraan. Het klassieke gnocchi alla sorrentina recept is een “weinig ingrediënten recept”. Er is maar weinig nodig om deze maaltijd op tafel te zetten. Het is perfect voor na een lange dag of als je geen zin hebt in een uitgebreid recept, maar wel zin hebt in wat lekkers!

Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

Dit heerlijke, warme recept gaat er altijd in. Met weinig ingrediënten heb je een top maaltijd. De zachte gnocchi omhult in tomatensaus en gesmolten mozzarella. Klinkt goed, toch? Omdat het een recept is met wat minder ingrediënten is het aan te raden goede producten te kopen. Op deze manier komen de lekkerste smaken vrij en kan je extra genieten van deze maaltijd. Je kan de tomatensaus eenvoudig maken in een mooie koekenpan en de gnocchi koken of bakken in een goede kookpan.

Gnocchi recept
Italiaanse Gnocchi

Wat is gnocchi?

Kleine, zachte deegballetjes die gemaakt zijn van aardappelen, bloem en wat ei. Dit is gnocchi. Het is van oorsprong een Italiaanse pasta variant. De zachte textuur maakt het heerlijk. Er bestaan genoeg gnocchi recepten, waaronder dus alla sorrentina. Gnocchi kan je net als pasta koken in een pan, maar omdat het uit aardappel bestaat kan je het ook bakken in een goede koekenpan! In dit recept kiezen we ervoor om kant en klare gnocchi te gebruiken. Zo houden we de snelheid in het recept. Je kan er ook voor kiezen om zelf je gnocchi te maken. Dit is eenvoudig, maar kost wel wat voorbereidingswerk.

Klassiek Italiaans gnocchi recept

Gnocchi alla sorrentina is een eenvoudige, maar fijne maaltijd. Omhult met tomatensaus en gesmolten mozzarella. Het is een overheerlijke smaak waarmee je niet de fout in kan gaan!

Gnocchi alla sorrentina

Geef er een twist aan!

Wil je graag wat meer dan dit “weinig ingrediënten recept” ? Dan is deze alinea voor jou bedoeld! Aan dit recept kun je meerdere ingrediënten toevoegen die jij lekker vindt. Hieronder staat ter inspiratie een opsomming van enkele ideeën voor toevoegingen.

  • Parmezaanse kaas
  • Chilivlokken
  • Pijnboompitjes
  • Spinazie
5 van 1 stem

Gnocchi alla sorrentina

Deze keer een lekker simpel gerecht met een Italiaanse draai eraan. Het klassieke gnocchi alla sorrentina recept is een ‘’weinig ingrediënten recept’’. Er is maar weinig nodig om deze maaltijd op tafel te zetten. Het is perfect voor na een lange dag of als je geen zin hebt in een uitgebreid recept, maar wel zin hebt in wat lekkers!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

  • Een goede koekenpan
  • kookpan
  • Ovenschaal of ovenbestendige koekenpan
  • Oven

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook naar smaak
  • 0.5 bosje basilicum
  • 2 takjes oregano
  • 800 gr pomodorini tomaatjes uit blik
  • 800 gr gnocchi
  • 2 bollen mozzarella
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Schil de ui en knoflook en hak ze fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en houd deze apart.
  • Daarna snij je de stelen van de basilicum fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, fijngehakte basilicumstelen en 3/4 van de knoflook gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de pomodorini en oregano toe en laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken totdat de tomaten tot een dikke saus zijn ingedikt. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de elektrische oven voor op 200 graden en de heteluchtoven op 180 graden.
  • Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de gekookte gnocchi af en meng ze door de tomatensaus. Schep het geheel over in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze gelijkmatig over de gnocchi in de ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en laat de gnocchi gedurende 10 tot 20 minuten bakken, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Haal de gnocchi alla sorrentina uit de oven en garneer dit met de blaadjes basilicum. Nu kan iedereen aan tafel schuiven en genieten!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Gnocchi

 

Pin dit recept voor Gnocchi alla sorrentina!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een van de foto’s uit dit artikel op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

 

Dit artikel is in samenwerking met cookinglife.nl

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. 5 sterren
    Zie dit recept voor het eerst.kwam toevallig op je site al heel veel recepten overgeschreven sorry old school!
    paar jaar geleden dit gegeten in Italië. Dochterlief was er gek op. 3 jaar later terug naar zelfde plek in Italië. Restaurant Dicht en dochter ontroostbaar. toen daar op de camping geprobeerd na te maken…echt heerlijk. Ik heb 1 ingrediënt toegevoegd voor extra groente en vitamine. Een fijngesnipperde rode paprika. Dochter nu 16 maakt nu met vriendinnen! zo snel te maken. Leuke site!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close