Gnocchi met aardperen pompoensaus

Deel met vrienden en familie

Gnocchi met aardperen pompoensaus is een heerlijke maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. De zachte aardappel pasta bolletjes, met een krokant korstje, in een perfecte saus. Ik geef je twee versies: een heerlijke, maar simpele ‘comfort food’ versie en eentje die iets meer fancy is.

Om de snelheid in dit recept te houden gebruiken we kant-en-klare gnocchi, maar je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf maken. Niet alle gnocchi is even lekker, soms zijn het net een soort kauwgomballen van deeg. Zelf koop ik ze in ieder geval altijd van de versafdeling. Tot nu toe vind ik de gnocchi van de Pastafabriek het allerlekkerste. Die bestel ik altijd bij de online supermarkt Crisp.nl, maar ik heb het ook zien liggen bij de Marqt en als het goed is zijn ze ook bij de veel Italiaans georiënteerde traiteurs te koop. Wil je dit recept maken, lees het dan eerst helemaal door. Ik leg namelijk twee varianten uit.

Gnocchi met aardperen pompoensaus

Ingrediënten Gnocchi met aardperen pompoensaus

voor twee personen, laat je niet misleiden door de hoeveelheid, gnocchi vult behoorlijk

200 gr gnocchi
200 gr aardperen
200 gr flespompoen
2 eetlepels tomaten frito
pompoenzaadjes

boter of olie, zout & peper

Optioneel
1 kleine prei
ijsblokjes
citroensap
truffelolie of lekkere olijfolie
chilipoeder

Bereiding

  1. Schil de aardperen en pompoen en snijd in kleine blokjes. Hoe kleiner gesneden, hoe sneller je klaar bent. Zelf wil ik de aardperen nog wel eens langs een grove rasp halen. Zet op met koud water, zodat alles net aan onderstaat, met een flinke snuf zout. Breng aan de kook.
  2. Giet af zodra het gaar is (de pompoen en aardpeer moeten mooi zacht zijn) en bewaar het kookvocht. Pureer met twee flinke eetlepels kookvocht en twee eetlepels tomaten frito, tot je een mooie dikke, maar gladde saus krijgt. Saus te dik? Nog wat extra kookvocht erbij!
  3. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak hier de gnocchi in, zoals op de verpakking aangegeven; bij de mijne is dit drie minuten. Giet nu je saus bij de gnocchi en warm even door. Schep op de borden en sprenkel er pompoenpitjes over. Hier kun je stoppen als je voor de snelle comfort food versie gaat.
  4. Kies je voor de luxe versie, dan gaan we nog even verder. Je kunt dit al klaar maken, terwijl de aardperen en pompoen aan het koken is.
  5. Zet een bak met ijswater klaar (water + ijsblokjes). Snijd een prei in stukjes van 10 centimeter. Snijd die vervolgens door de helft en dan in dunne, lange reepjes. Dit gaat makkelijker met een koksmes, dan met een klein mesje.
  6. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook. Blancheer de prei een minuut, schep het uit het kokende water in het ijswater en laat afkoelen.
  7. Schep de prei uit het ijswater en laat goed uitlekken. Besprenkel met wat druppels citroensap, truffelolie (of gewoon hele lekkere olijfolie), een snufje zout en een klein beetje chili. Meng goed door, proef en pas naar smaak aan.
  8. Leg dit in een mooi bergje bovenop je gnocchi met aardperen pompoensaus.

Eet smakelijk!

Pin deze Gnocchi met aardperen pompoensaus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gnocchi met aardperen pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close