Gochujang cookies bieden de perfecte balans tussen zoet en een subtiele pittige kick. Zodra je een hap neemt, wil je meer! Ik ben er helemaal weg van! Durf jij te experimenteren en hou je van een beetje pit? Dan moet je dit recept absoluut proberen! Geef je Amerikaanse cookies een Aziatische twist!

Gochujang Cookies
Gochujang heeft een diepe, complexe smaak die het best kan worden omschreven als umami-achtig, pittig en licht zoet. Tijdens het fermentatieproces ontwikkelen de rijst en rode pepervlokken een subtiele karamellachtige zoetheid, wat gochujang perfect maakt voor koekjes.
Dit recept levert 8 grote of 12 normale koekjes op. Ze blijven ongeveer 4 dagen goed, maar voor die tijd zijn ze waarschijnlijk allang op!
Zin in meer gerechten met gochujang? Probeer dan ook eens:
- Simpele Tteokbokki
- Koreaanse Tonijnsalade
- Spicy Tomatensoep met Gochujang
- Pasta met gochujang en gehakt
- Koreaans gevulde eitjes
Koekjes met Gochujang
Het idee van koekjes met Gochujang is niet nieuw. Toen ik het zelf bedacht, kwam ik erachter dat twee jaar geleden een recept in de New York Times heeft gedaan. Ik probeerde die koekjes eerst, en vond de gochujang heerlijk in het koekje, maar het koekje zelf veel te zoet.
Ik besloot het idee van de gochujang swirl te behouden maar dit te combineren met het basisdeeg dat ik gebruik voor mijn andere favoriete koekjes: Miso Chocolate Chip Cookies en dit was (wat mij betreft) een regelrecht succes!
Pin dit recept voor Gochujang Cookies!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
