Gochujang Cookies

Deel met vrienden en familie

Gochujang cookies bieden de perfecte balans tussen zoet en een subtiele pittige kick. Zodra je een hap neemt, wil je meer! Ik ben er helemaal weg van! Durf jij te experimenteren en hou je van een beetje pit? Dan moet je dit recept absoluut proberen! Geef je Amerikaanse cookies een Aziatische twist!

American cookies met gochujang

Gochujang Cookies

Gochujang heeft een diepe, complexe smaak die het best kan worden omschreven als umami-achtig, pittig en licht zoet. Tijdens het fermentatieproces ontwikkelen de rijst en rode pepervlokken een subtiele karamellachtige zoetheid, wat gochujang perfect maakt voor koekjes.

Dit recept levert 8 grote of 12 normale koekjes op. Ze blijven ongeveer 4 dagen goed, maar voor die tijd zijn ze waarschijnlijk allang op!

Zin in meer gerechten met gochujang? Probeer dan ook eens:

Gochujang Cookies zijn heerlijke koekjes waar bij gochujang voor een pittige twist zorgt
Doormidden gebroken gochujang cookies

Koekjes met Gochujang

Het idee van koekjes met Gochujang is niet nieuw. Toen ik het zelf bedacht, kwam ik erachter dat twee jaar geleden een recept in de New York Times heeft gedaan. Ik probeerde die koekjes eerst, en vond de gochujang heerlijk in het koekje, maar het koekje zelf veel te zoet.

Ik besloot het idee van de gochujang swirl te behouden maar dit te combineren met het basisdeeg dat ik gebruik voor mijn andere favoriete koekjes: Miso Chocolate Chip Cookies en dit was (wat mij betreft) een regelrecht succes!

Gochujang Cookies

Gochujang cookies bieden de perfecte balans tussen zoet en een subtiele pittige kick. Zodra je een hap neemt, wil je meer! Ik ben er helemaal weg van! Durf jij te experimenteren en hou je van een beetje pit? Dan moet je dit recept absoluut proberen! Geef je Amerikaanse cookies een Aziatische twist!
Servings 8 koeken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Kookgerei

Ingredients

Gochujang Karamel Swirl

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel gochujang
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Cookies

  • 110 gr boter ongezouten
  • 170 gr bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout
  • 120 gr kristalsuiker
  • 80 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 groot ei

Instructions

  • Meng boter, gochujang en bruine suiker goed door elkaar en zet apart.
    1 eetlepel boter, 1 eetlepel gochujang, 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • Meng in een kom bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar.
    170 gr bloem, 0.5 theelepel bakpoeder, 0.25 theelepel zout
  • In een andere (grotere) kom mengen we eerst de twee soorten suiker, vanille-extract en boter door elkaar, gevolgd door je ei. Mix tot het mooi luchtig en lichtbruin is geworden, zeker 5 minuten op hoge snelheid.
    120 gr kristalsuiker, 80 gr donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel vanille-extract, 1 groot ei, 110 gr boter
  • Spatel nu rustig je bloemmix er doorheen.
  • Als het net met elkaar vermengd is, druk je het plat. Schep het gochujangmengsel er in drie grote klodders op en swirl dit er doorheen met een botermes.
  • Schep met een ijsschep 8 bolletjes en leg deze minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de bolletjes erop (niet platdrukken!) en bak de koekjes in het midden van de oven ongeveer 11-13 minuten, tot de randjes licht goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven.
  • Laat minimaal 5 minuten op de bakplaat rusten, voordat je ze op een afkoelrek schept!
Author: Mariska
Calories: 300kcal
Gang: koek, Snack, Zoetigheid
Keuken: Amerikaans, Aziatisch, fusion, Koreaans
Trefwoord: chocolade, gochujang, koekjes

Nutrition

Calorieën: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 2g | Fat: 13g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 34mg | Sodium: 205mg | Potassium: 53mg | Fiber: 1g | Sugar: 28g | Vitamin A: 393IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 33mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Gochujang Cookies!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Gochujang Cookies

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close