Subtiel pittige Gochujang marinade

Deel met vrienden en familie

Met deze heerlijke Gochujang Marinade maak je van je recepten een waar Koreaans smaakfestijn. Perfect voor vlees en vis, maar ook zeker voor tofu.

Gochujang is een heerlijke Koreaanse chilipasta op basis van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. Dit fermentatieproces geeft de pasta een unieke smaak, die wel pittig is, maar niet extreem. Het is vooral heel erg smaakvol. De pasta wordt ook vaak gebruik bij het maken van een andere Koreaanse klassieker: Kimchi.

Gochujang is vooral te koop in Aziatische toko’s, maar tegenwoordig maak je ook een goede kans in de grotere supermarkten (denk bijvoorbeeld aan een AH XL). Zelf koop ik het in mijn favoriete Koreaans-Japanse supermarkt Shilla op het Gelderlandplein in Amsterdam. Mocht je toevallig in de buurt zijn, ga dan zeker naar binnen, want ze hebben er heeeel veeeeel lekkere en bijzondere producten!

Pittige marinade op basis van Gochujang
Gochujang marinade leent zich uitstekend voor kip, varkensvlees en tofu, maar ik kan mij voorstellen dat het ook bij rundvlees goed uit de verf komt!

Ingrediënten Gochujang Marinade

2 flinke eetlepels Gochujang pasta
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel sojasaus
0.5 eetlepel sesamolie
1 teen knoflook
1 cm verse gember

Optioneel: neutrale olie

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Het kan even duren, want de Gochujang is meestal dik en een beetje plakkerig.
  2. Is je marinade dikker dan je zou willen? Verdun deze dan met een beetje neutrale olie. Niet met sesamolie, want dit gaat overheersen en de pittige marinade bitter maken.

Met deze hoeveelheid marinade heb je ruim genoeg voor vier kippendijen of een flink stuk soja.

Zijn jullie ook zo gek op de Koreaanse keuken met zijn bijzondere smaken?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close