Goddelijke pistache feta dip

Deze goddelijke pistache feta dip is heerlijk kruidig en fris tegelijk. Behalve pistachenootjes en feta vind je in deze spread ook nog dille en koriander! Zet de borrelplank maar alvast klaar.

Inspiratie vind ik echt overal. Dit keer was het de ‘potluck’ bedrijfsborrel van het kantoor waar ik momenteel werk. Mijn collega had het er al dagen van tevoren over dat ze een goddelijke pistache feta dip ging maken. Dit bleek ook echt zo te zijn en ik besloot hem na te maken.

De kleur doet me denken aan de ‘green goddess dressing’ die een aantal jaren geleden populair was. Dus wat dat betreft zit de naam helemaal goed.

Goddelijke Pistache feta dip

Ingrediënten Pistache Feta dip

95 gr gepelde pistache nootjes
1 teen knoflook
10 gr dille
15 gr koriander
150 gr feta
1-4 eetlepels Griekse yoghurt

Optioneel maar wel heel erg lekker: citroensap

Overige benodigdheden: keukenmachine, hakmolen of staafmixer. Maar met deze blender lukt het ook erg goed!

Bereiding

  1. Begin met het vermalen van de pistache nootjes. Haal deze vervolgens uit de machine en leg apart.
  2. Snijd de steeltjes van de kruiden en vermaal deze samen met de knoflook fijn.
  3. Voeg de feta, overige kruiden en 1 eetlepel Griekse yoghurt toe. Maal dit goed door.
  4. Voeg de gemalen pistache noten toe en maal tot het allemaal goed vermengd is. Proef en voeg eventueel extra Griekse yoghurt toe, tot je een gewenste dikte hebt bereikt.
  5. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe, al vermoed ik dat het al zout genoeg zal zijn door de feta.

Heerlijk bij een lekker borrelplankje in het weekend of bij de BBQ natuurlijk!

 

 

Pin deze Pistache Feta Dip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Groene pistache feta dip

Join the Conversation

  1. Marieke Cools says:

    Dat ziet er erg smakelijk uit. Ik ga het maken voor mijn dochter die eind juni open huis heeft en voor mijn kleindochters verjaardag ook dezelfde dag. Dank je Mariska

    1. Dat klinkt als een feestje Marieke 🙂 !

  2. Heb de spread net gemaakt, echt heerlijk en super easy!! Op een cracker met wat radijsjes erbij hmmm.
    Ik heb alleen de koriander vervangen voor blad peterselie, want ik vind de smaak van koriander niet zo lekker 😉

    1. Goed idee Jaël! Denk niet dat je de spread in onaangepast vorm lekker gevonden had, er gaat best veel koriander in 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close