Goed gevulde omelet met paddenstoelen en spinazie

Deel met vrienden en familie

Deze goed gevulde omelet met paddenstoelen en spinazie is mijn go-to recept als ik snel een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel wil hebben, die ook nog eens koolhydraatarm is. Stiekem is dat laatste niet het belangrijkste, want hij is zoooo lekker!

Soms heb je van die dagen dat je moe bent en geen energie hebt om te koken. Soms ga ik dan voor iets makkelijks, zoals een pizza of een broodje shoarma (jaja, foodies eten dat ook gewoon hoor ;)), maar vaak heb ik meer trek in iets gezonders. Vooral omdat ik weet dat ik mij daar veel beter van ga voelen.

Nu vraag je je misschien af: als je het zo vaak maakt, waarom staat het nu dan pas online? Nou, omdat ik meestal moe ben en honger heb en dan geen zin heb om een foto te maken! Ik inmiddels wel ook al een versie met krab online staan.

Paddenstoelen kunnen altijd

Bij paddenstoelen denken de meeste mensen (waaronder ikzelf!) vaak aan de herfst en herfstachtige recepten. De paddenstoelen op de foto zijn eikhaas paddenstoelen die ik opgestuurd heb gekregen van Funghi Funghi. Op hun website vond ik een kalender en zag daarin dat paddenstoelen eigenlijk wel het hele jaar door ‘in seizoen’ zijn!

Ze kwamen precies binnen op een dag dat ik snel iets gezonds op tafel moest hebben, vandaar dat ze in dit recept terecht zijn gekomen. Ze zijn lekker smaakvol en hebben een beetje een bite; ik ga ze zeker vaker gebruiken. Je kunt alle soorten paddenstoelen gebruiken, meestal gebruik ik zelf kastanjechampignons, maar oesterzwammen doen het ook erg goed.

Omelet gevuld met paddestoelen en spinazie

Ingrediënten omelet met paddenstoelen en spinazie

voor 2 goed gevulde omeletten

5-6 eieren (M)
200 gr spinazie

250 gr paddenstoelen naar keuze (schoongeborsteld en eventueel gesneden)
1 ui
1 teentje knoflook
verse peterselie
1 eetlepel boter

zout, peper en (olijf)olie

Optioneel: kaas

Overige benodigdheden: koekenpannen en een deksel voor op een grote koekenpan

Bereiding

De verschillende onderdelen bereiden we apart. Het beste kun je een beetje ‘multi-tasken’, dan ben je sneller klaar en is alles nog goed warm. De paddenstoelen moeten het langst.
Paddenstoelen

  1. Snipper de ui en bak deze met wat olie in een paar minuten op laag vuur glazig. Voeg de paddenstoelen toe en laat deze zachtjes garen. Het is belangrijk dat er zoveel mogelijk vocht uit de paddenstoelen verdampt (meer smaak!), maar je wilt niet dat het aanbakt. Voeg zodra de paddenstoelen wat vocht beginnen af te geven de (geperste) teen knoflook toe. Laat dit rustig 10 minuten zachtjes pruttelen, roer af en toe door.
  2. Maak het geheel af met verse (fijngehakte) peterselie en een klein beetje boter. De boter zorgt ervoor dat alle smaken mooi samenkomen.

Spinazie

  1.  Doe wat olie in een ruime (koeken)pan en bak daarin (in 2 of 3 batches) op middelhoog vuur de spinazie, totdat deze net zacht begint te worden. Breng op smaak met peper en zout en zorg dat het vocht naar één kant kan lopen, bijvoorbeeld door aan één kant iets onder de pan te leggen. Je wilt straks niet al het vocht in je omelet.

Omelet

  1. Kluts de eieren los met een snufje zout en wat peper. Doe wat olie in een grote koekenpan en bak in twee batches, op laag vuur, de omelet. Doe zodra het ei in de pan zit direct de deksel erop. Spiek af en toe en zodra de bovenkant van je ei bijna droog is, strooi je de kaas erover. Doe de deksel nog even terug.
  2. Wacht een minuutje en klaar is je omelet. Vul de omelet met de helft van de spinazie en paddenstoelen, vouw dicht en eet ze direct op.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close