Goedkoop Kerstmenu

Deel met vrienden en familie

Een goedkoop Kerstmenu voor iedereen die wél een heerlijk en feestelijk menu op tafel wilt zetten, maar geen heel groot budget heeft. De meeste recepten zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Of je nou alleen op zoek bent naar een goedkoop Kerst hoofdgerecht, of het hele Kerstmenu low-budget wilt houden: we hebben voor alle gangen betaalbare kerstrecepten voor je.

Kerst is voor velen één van de leukste feestdagen van het jaar, maar met alle cadeaus en etentjes kunnen de kosten flink oplopen. Als je het budget ervoor hebt, moet je dat ook zeker doen, maar ook als je een klein budget hebt, kun je een fantastisch Kerstmenu op tafel zetten, waar niemand wat te kort zal komen.

Je kunt het hele menu goedkoop houden, maar er ook voor kiezen om een paar gangen te kiezen en met het hoofdgerecht voor extra luxe te gaan.

Goedkoop kerstmenu

Goedkoop Kerstmenu

Amuses

Een amuse is in een goedkoop Kerstmenu natuurlijk geen must. Maar doordat een amuse heel klein is, kun je ook voor een luxe gerecht gaan en deze in kleine vorm maken. Een bisque met kreeft is heel luxe, maar als je het in amuse-formaat maakt, is het per persoon goed betaalbaar (als je een grote groep hebt natuurlijk).

Voorgerechten

Franse uiensoep
Gele courgette carpaccio met dille
Romige paddenstoelensoep met tijm en paddestoelen

Een goed begin is het halve werk. Zelf ben ik altijd gek op soep, maar ook voor een goedkoop Kerstmenu is soep ideaal. Lekker verwarmend en geven helemaal geen budget-gevoel. Een uiensoep is bijvoorbeeld super goedkoop, een kilo uien kost rond de 1 euro, maar het smaakt ondertussen hele luxe en Frans.

Een extra budget tip: in veel voorgerechten zit een vorm van room (mascarpone, ricotta, slagroom). Kijk ook even naar je nagerecht en ‘match’ de soort room, zodat je niet 2 bakjes hoeft te kopen die je niet opmaakt.

Hoofdgerechten

Bijgerechten

gratin van aardappel
Kerst rode kool
creme brulee drie met sterrren

Nagerechten

Eind goed al goed 😉 Is het echt een feestje zonder toetje?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close