Golden Milk (ook wel kurkuma thee genoemd)

Deel met vrienden en familie

Golden milk kurkuma thee
Golden milk, kurkuma thee, oftewel haldi ka doodh is een kruidige drank op basis van melk, kurkuma en andere specerijen. Het doet een beetje denken aan Chai, maar is toch flink anders.

Golden Milk komt van origine uit Azië, maar is een flinke trend onder de Amerikaanse hipsters. Inmiddels lijkt deze trend ook zijn oversteek naar Nederland gemaakt te hebben.

Is Golden Milk gezond?
Er worden verschillende gezondheidsvoordelen aan kurkuma toebedeeld. Zo zou het bijvoorbeeld ontstekingsremmend werken en goed zijn voor de bloedsuikerlevels. Ik ben geen voedingsdeskundige, dus ik laat het aan jezelf over of je hier in wilt geloven of niet. Ik drink de golden milk zelf gewoon omdat ik het lekker vind.

Love it – hate it
Golden Milk is echt een ‘love it or hate it’. Dit komt voornamelijk door de kurkuma, waar de melk zijn mooie gouden kleur van krijgt. Hou je niet van de smaak van kurkuma (zelf ben ik er gek op!), dan is de kans heel klein dat je golden milk wel lekker zal vinden.

Wil je het toch proberen? Neem dan zeker verse kurkuma in plaats van gedroogd kurkuma poeder. Dit smaakt toch net even wat anders, wat frisser, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ingrediënten Golden Milk

voor 1 mok
250 – 300 ml melk of plantaardig alternatief
1 cm verse gember
2 cm verse kurkuma (vaak te koop bij de Marqt)
0.5 theelepel kaneel
wat honing, suiker, nectar of andere zoetstof

optioneel: cacao

Ingrediënten Golden Milk

  1. Verwarm de melk zachtjes in een klein pannentje.
  2. Rasp de verse kurkuma en gember. Let bij de kurkuma goed op, het kan vlekken op je handen en kleding en die kleur gaat er voorlopig niet vanaf of uit! Voeg dit samen met de kaneel en eventueel cacao toe aan de melk en roer goed door.
  3. Breng net aan de kook, zet de warmtebron lager en laat het 4 tot 5 minuutjes door pruttelen.
  4. Liever (net als ik) geen stukjes in je drankje? Haal het dan even door een fijne zeef, voordat je het in je mok schenkt.
  5. Proef en breng op smaak met wat zoetstof, zoals bijvoorbeeld honing, suiker of nectar.

Proost!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Dat ziet er echt lekker uit!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close