Goudgele saffraan stoofpeertjes

Deel met vrienden en familie

Saffraan stoofpeertjes zijn prachtig goudgeel. Een eenvoudig dessert, dat er prachtig uitziet en ook nog eens glutenvrij, alcoholvrij en vegan is!

Op de foto lijkt het alsof er om de peertjes heen saffraan is gesprenkeld, maar dit is geen echte saffraan. Echte saffraan is zeer kostbaar, heeft een hele sterke smaak en geeft ontzettend veel kleur af. Mijn schoonmoeder kocht op Corfu per ongeluk deze namaaksaffraan voor mij, dus kon ik het goed gebruiken als versiering op de foto. Deze saffraan heeft niet zoveel smaak 🙂

Dit is niet het eerste recept voor stoofpeertjes dat op Flying Foodie verschijnt, eerder plaatsten we al een heerlijk recept waarin we de peren bereidden in Sherry.

Saffraan stoofpeertjes

Stoofperen of gewone peren?

Voor dit recept heb ik beide soorten peer uitgeprobeerd. Wat mij betreft is het resultaat duidelijk: stoofperen werken makkelijker en smaken beter, ze blijven langer stevig. De ‘gewone’ peren vallen sneller uit elkaar, waardoor ze weliswaar sneller klaar zijn, maar de smaken ook veel minder intrekken.

Ingrediënten Saffraan Stoofpeertjes

4 stoofperen
130 gr kristalsuiker
600 ml water
1 steranijs ster
een plukje saffraan

optioneel: theelepel kurkuma

Bereiding

  1. Schil de stoofpeertjes met een dunschiller en laat het steeltje eraan zitten. Als je de peertjes straks staand wilt serveren, kun je een stukje van de onderkant afsnijden, zodat ze rechtop blijven staan. Ze hoeven in de pan niet rechtop te staan.
  2. Doe alle ingrediënten in een kleine pan of steelpan. De peertjes mogen krap bij elkaar liggen.
  3. Breng aan de kook en laat de stoofperen vervolgens in ongeveer 2 uur al sudderend zacht worden. Haal de peertjes uit de pan.
  4. Het overgebleven sap kun je indikken tot een siroop, door het in te laten koken.
  5. Serveer de saffraan stoofpeertjes met een lekkere bol vanille ijs.

Worden je peertjes niet geel genoeg naar je zin, voeg dan een beetje kurkuma toe tijdens het koken!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close