Granola zonder suiker à la Mariska

Granola zonder Suiker

Ontbijten met een bak yoghurt en ontbijtgranen (muesli, cornflakes, granola.. noem het maar op) wordt steeds populairder. Hoewel velen het idee hebben dat dit een heel gezond begin van de dag is, zitten ze er helaas vaak naast. De meeste ontbijtgranen uit de supermarkt zitten boordevol met suikers. De beste oplossing is het gewoon lekker zelf maken! Precies zoals jij het wilt en ook nog eens makkelijk te maken! Vandaag deel ik het recept voor mijn favoriete Granola. En ja hij is suikervrij!

Granola kan je helemaal maken, zoals je zelf het lekkerste vindt. Ik ga voor de heerlijke combinatie van pompoenpitten, zonnebloempitten, amandelen en sinaasappel. Uiteraard kun je voor dit recept ook andere noten, zaden en pitten gebruiken. Wil je gedroogd fruit toevoegen, bak deze dan niet mee. Dit voorkomt dat al je gedroogde fruit hard wordt.

De basis van mijn Granola is havermout; dit is niet alleen gezond, het geeft ook langere tijd een heerlijk, verzadigd gevoel.

Benodigdheden Granola zonder Suiker

250 gr havermout
100 gr pompoenpitten
50  gr zonnebloempitten
50 gr amandelen
1 sinaasappel
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
1.5 / 2 theelepels kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schrob je sinaasappel goed schoon en rasp de schil boven de kom.
  3. Verwarm de kokosolie even, tot deze vloeibaar is en meng de honing, de sap van de sinaasappel en het kaneel er goed doorheen, en giet het bij de rest in de kom.
  4. Verspreid je Granola goed over je met bakpapier beklede ovenplaat en bak het 25 tot 45 minuten, totdat het mooi goud bruin is. Schep het elke 10 minuten even goed om.

Je keuken ruikt nu heerlijk. Laat de Granola goed afkoelen en bewaar hem het liefste in een goed afsluitbare, luchtdichte pot. Op die manier kun je er het langst van genieten!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *