Suikervrije Granola

Deel met vrienden en familie

Suikervrije Granola: Ontbijten met een bak yoghurt en ontbijtgranen, zoals muesli, cornflakes of granola, wordt steeds populairder. Hoewel het een gezond begin van de dag lijkt, bevatten de meeste ontbijtgranen uit de supermarkt verrassend veel toegevoegde suikers. Gelukkig is er een eenvoudige en heerlijke oplossing: zelf granola maken! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor suikervrije granola – een gezonde start van de dag die je helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen.

Waarom kiezen voor suikervrije granola?

De meeste kant-en-klare granola’s zitten boordevol geraffineerde suikers. Door zelf granola te maken, heb je volledige controle over de ingrediënten. Dit recept is niet alleen suikervrij, maar ook makkelijk te bereiden. De basis is havermout, aangevuld met noten, zaden en een vleugje sinaasappel voor een frisse smaak. Een gezond ontbijt dat je lang een verzadigd gevoel geeft!

Tips voor variatie

  • Noten en zaden: Wissel de amandelen en zaden af met walnoten, pecannoten of chiazaad.
  • Gedroogd fruit: Voeg na het bakken stukjes gedroogde abrikoos, rozijnen of cranberries toe. Dit voorkomt dat het fruit hard wordt tijdens het bakken.
  • Extra smaakmakers: Probeer speculaaskruiden of een vleugje gemberpoeder voor een warme twist.

Gezonde Granola: Bewaaradvies

Bewaar je zelfgemaakte granola in een luchtdichte pot op een koele, droge plek. Zo blijft het tot twee weken vers en knapperig. Perfect om elke ochtend van te genieten met yoghurt, kwark of een plantaardige melk.

Waarom zelf maken?

Zelf suikervrije granola maken geeft je de vrijheid om ingrediënten en smaken volledig naar wens aan te passen. Daarnaast bespaar je geld én maak je een bewuste keuze voor een gezonder ontbijt.

Suikervrije Granola

Ontbijten met een bak yoghurt en ontbijtgranen, zoals muesli, cornflakes of granola, wordt steeds populairder. Hoewel het een gezond begin van de dag lijkt, bevatten de meeste ontbijtgranen uit de supermarkt verrassend veel toegevoegde suikers. Gelukkig is er een eenvoudige en heerlijke oplossing: zelf granola maken! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor suikervrije granola – een gezonde start van de dag die je helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen.
Porties 10 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
40 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr havermout
  • 100 gr pompoenpitten
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr amandelen
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1.5 / 2 theelepels kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schrob je sinaasappel goed schoon en rasp de schil boven de kom.
  • Verwarm de kokosolie even, tot deze vloeibaar is en meng de honing, de sap van de sinaasappel en het kaneel er goed doorheen, en giet het bij de rest in de kom.
  • Verspreid je Granola goed over je met bakpapier beklede ovenplaat en bak het 25 tot 45 minuten, totdat het mooi goud bruin is. Schep het elke 10 minuten even goed om.
Auteur: Mariska
calorieën: 253kcal
Gang: ontbijt
Keuken: Amerikaans, Westers
Trefwoord: granola, suikervrij

Nutrition

Calorieën: 253kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 9g | Fat: 14g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 5g | Trans Fat: 0.01g | Sodium: 3mg | Potassium: 269mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 36IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 48mg | Iron: 2mg

Pin dit recept voor Suikervrije Granola!

Wil je dit recept niet kwijtraken? Sla deze foto op Pinterest op en deel jouw eigen creaties met vrienden en familie. Zo inspireer je anderen ook om suikervrije granola te maken.

Suikervrije Granola recept

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. ziet er goed uit en gemakkelijk zelf te maken

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂 Het is inderdaad super makkelijk te maken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close