Gravlax met gin en bietjes, het perfecte luxe hapje. In dunne plakjes gesneden is het heerlijk op een simpel toastje. Je moet even 48 uur geduld hebben, maar dan heb je ook wat!
Op zoek naar nog meer feestelijke gerechten, bekijk dan zeker onze Kerstpagina, vol met heerlijke recepten!
De kleine zwarte pareltjes in het midden is geen kaviaar, maar een imitatie gemaakt van zeewier en algen die ik kocht bij Ikea. Je hebt al een potje voor net iets minder dan twee euro.
Gravlax of Gravad Lax
Gravlax of Gravad Lax is een gerecht uit de Scandinavische Keuken, waarbij rauwe zalm ingemaakt wordt (‘cured’) met onder andere zout, suiker en dille. In dit recept heb ik voor de smaak ook nog gin, citroen en bietjes toegevoegd. Het aardse van de bietjes doet het heel erg goed bij het vette van de zalm en geeft natuurlijk ook nog eens een prachtige kleur.
Welke Gin gebruiken je?
Veel soorten gin werken heel goed voor het maken van Gravlax. Denk bijvoorbeeld aan een Tanqueray Gin of bijvoorbeeld een Malfy Gin con Limone. Hendricks gin werkt ook goed met met dit recept. Kom je er niet uit, dan kunnen ze je bij de slijterij ook altijd goed helpen. Je wilt een niet te kruidige gin met citrus tonen.
Pin deze Gravlax!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hallo Mariska voor de gravlax met bietjes en Gin .? Zijn dat opgelegde bietjes in een pakje of verse biet? Grtjs Emiel
Hi Emiel, voorgekookte bietjes in zo’n pakje werken het makkelijkste! Ik ga kijken of ik het recept kan verduidelijken
Oké prima dan kan ik beginnen te marineren alvast bedankt voor dit leuke recept.grtjs Emiel