Een heerlijk Grieks gehaktbrood, die zowat uit zijn voegen barst van smaak. Lekker gevuld met feta, olijven, paprika en spinazie. Natuurlijk op smaak gebracht met onder andere knoflook en oregano. Ideaal als warme maaltijd, bijvoorbeeld met gegrilde groente, een flinke klodder tzatziki, pita’s of lekker rijst, maar ook heel erg lekker koud op een broodje. Makkelijk in grote hoeveelheden te maken, zodat je er met het hele gezin van kan genieten en nog over hebt om in te vriezen. Dit gehaktbrood geeft je minimaal 8 porties!
Bij Flying Foodie zijn de gehaktbroden erg populair, ken je bijvoorbeeld onze Mexicaanse versie met chorizo of Indonesische met pindasaus al? Daarnaast zijn we ook flink aan het testen met een Spaanse versie die heerlijk gekruid is met paprika en natuurlijk een tomatensaus topping heeft!
Gehaktbrood goed gevuld met Griekse smaken
Een Grieks gehaktbrood moet voor mij allemaal smaken uit de Griekse keuken hebben: feta, spinazie, olijven, gegrilde paprika. En dat is natuurlijk een ontzettend lekkere combinatie. Al deze vulling zou nooit lekker werken in een gehaktbal. De kans is dan heel groot dat de bal uit elkaar valt. Door de massa, vorm en doordat een gehaktbrood stil ligt in de oven, gaat het wel goed. Waar vaak één ei genoeg is voor een gehaktbrood, vraagt deze goedgevulde Griekse versie om een extra eitje om alles goed bij elkaar te houden.
Wil je minder ei en/of paneermeel gebruiken, gebruik dan een cakeblik als vorm. Hier kun je het gehakt goed in aandrukken en blijft het op die manier beter bij elkaar. Je gehaktbrood wordt hier wel wat compacter van, maar dit hoeft helemaal geen nadeel te zijn natuurlijk.
Pin dit Griekse gehaktbrood!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.