Griekse Bowl met Orzo

Deel met vrienden en familie

Deze Griekse bowl met orzo zit vol met heerlijke én kenmerkende mediterrane smaken. Orzo, ook wel bekend als ‘rijstvormige pasta’, vormt een veelzijdige en smakelijke basis, die zich perfect leent voor het absorberen van alle smaken in deze bowl. Dit recept kun je heel gemakkelijk zelf uitbreiden en ermee variëren. Zowel lekker als lunch, als voor het avondeten! 

Griekse bowl met orzo

Deze Griekse bowl is een feest van smaken en texturen, en een eerbetoon aan de Griekse keuken. De gegrilde courgette en aubergine voegen een rokerige zoetheid toe aan het gerecht, terwijl de kalamata olijven zorgen voor een hartige en zoute touch. De verkruimelde feta voegt een romige, ziltige dimensie toe, die perfect samengaat met de frisse en knapperige groenten.

Het lekkerste wordt deze Griekse bowl natuurlijk met zelfgemaakte Griekse tzatziki. De beste tzatziki vergt wel wat voorbereiding, ze wordt het lekkerst wanneer ze een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Zo trekken alle smaken goed in.

Liever geen orzo? Voor een glutenvrije versie kun je de orzo ook goed vervangen door (volkoren-) rijst. 

Griekse Bowl met Orzo en gegrilde groente

Lekkere aanvullingen

Wil je het gerecht wat vullender maken of meer proteïne toevoegen, dan kan dit heel makkelijk. We hebben de lekkerste opties voor je toegevoegd, voor zowel vlees, vis of vega:

  • Vlees: Bifteki, Souvlaki of gewoon een stukje gegrilde kip of lamskotelet
  • Vis: zowel uit blik, als vers van de grill is tonijn hier heerlijk bij
  • Vega: kikkererwten of linzen

Liever vegan? Er zijn tegenwoordig meerdere opties voor vegan feta!

Griekse bowl met orzo

Deze Griekse bowl met orzo zit vol met heerlijke én kenmerkende mediterrane smaken. Orzo, ook wel bekend als 'rijstvormige pasta', vormt een veelzijdige en smakelijke basis, die zich perfect leent voor het absorberen van alle smaken in deze bowl. Dit recept kun je heel gemakkelijk zelf uitbreiden en ermee variëren. Zowel lekker als lunch, als voor het avondeten! 
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • Grill, grillpan of BBQ

Ingrediënten

  • 300 gr orzo
  • 0.5 blokje bouillon kip, rund of vega!
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 recept tzatziki zie notitie
  • 1 blok feta
  • 1 bakje kalamata olijven
  • 0.5 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Gemengde verse kruiden naar smaak

  • munt
  • dille
  • oregano niet teveel, kan overheersen!
  • peterselie

Instructies

  • Kook de orzo zoals aangeven op de verpakking samen met het blokje bouillon.
    300 gr orzo, 0.5 blokje bouillon
  • Giet af en druppel er wat olijfolie bij. Zet apart tot we de bowl gaan opmaken.
    Als je de bowl meer koud wilt eten als een soort van salade, spoel de orzo dan eerst af met koud water.
  • Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken en grill met wat olijfolie en een snufje zout in je grill(pan) of op de bbq.
    1 courgette, 1 aubergine, olijfolie, zout
  • Snijd de tomaatjes doormidden en de komkommer en citroen in plakjes. Besprenkel met een klein snuf je zout.
    250 gr kerstomaatjes, 1 komkommer, 0.5 citroen
  • Maak het bord op met al je ingrediënten en besprenkel tenslotte met wat verse kruiden en peper.
    1 recept tzatziki, 1 blok feta, 1 bakje kalamata olijven, peper, munt, dille, oregano, peterselie

Notities

Klik hier voor ons eigen tzatziki-recept!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: fushion, Grieks
Trefwoord: bowl, orzo

Pin dit recept voor Griekse bowl met orzo

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close