Deze Griekse bowl met orzo zit vol met heerlijke én kenmerkende mediterrane smaken. Orzo, ook wel bekend als ‘rijstvormige pasta’, vormt een veelzijdige en smakelijke basis, die zich perfect leent voor het absorberen van alle smaken in deze bowl. Dit recept kun je heel gemakkelijk zelf uitbreiden en ermee variëren. Zowel lekker als lunch, als voor het avondeten!
Griekse bowl met orzo
Deze Griekse bowl is een feest van smaken en texturen, en een eerbetoon aan de Griekse keuken. De gegrilde courgette en aubergine voegen een rokerige zoetheid toe aan het gerecht, terwijl de kalamata olijven zorgen voor een hartige en zoute touch. De verkruimelde feta voegt een romige, ziltige dimensie toe, die perfect samengaat met de frisse en knapperige groenten.
Het lekkerste wordt deze Griekse bowl natuurlijk met zelfgemaakte Griekse tzatziki. De beste tzatziki vergt wel wat voorbereiding, ze wordt het lekkerst wanneer ze een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Zo trekken alle smaken goed in.
Liever geen orzo? Voor een glutenvrije versie kun je de orzo ook goed vervangen door (volkoren-) rijst.
Lekkere aanvullingen
Wil je het gerecht wat vullender maken of meer proteïne toevoegen, dan kan dit heel makkelijk. We hebben de lekkerste opties voor je toegevoegd, voor zowel vlees, vis of vega:
- Vlees: Bifteki, Souvlaki of gewoon een stukje gegrilde kip of lamskotelet
- Vis: zowel uit blik, als vers van de grill is tonijn hier heerlijk bij
- Vega: kikkererwten of linzen
Liever vegan? Er zijn tegenwoordig meerdere opties voor vegan feta!
Pin dit recept voor Griekse bowl met orzo
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.