Deze Griekse hamburger met feta en komkommer is een heerlijke ‘biftekia’ burger. Gekruid rundvlees met oregano, peterselie en munt. Neem een hap, sluit je ogen en je hebt even het idee dat je in Griekenland bent!
Biftekia: een Griekse burger
Voor de foodblog swap mocht ik deze keer wat maken van Claudia’s website: Claudia’s Keuken. Hoewel er meerdere burgers en Griekse recepten op haar website staan, viel mijn oog meteen op de Biftekia. Ik besloot het recept uit te bouwen tot een Griekse hamburger met feta, komkommer en een lekkere knoflooksaus. Natuurlijk kun je in plaats van knoflooksaus ook voor heerlijke Griekse tzatziki gaan! Serveer er een simpele Griekse salade bij en je hebt een complete maaltijd.
Burgers van de BBQ
Voor het echte werk bak je deze burgers op de grill met hete kolen. Mocht dat niet gaan, dan kan het natuurlijk ook gewoon goed in een hete grillpan of zelfs een koekenpan. Wil je je burgers nog lekkerder maken? Kruid dan het gehakt een paar uur, of zelfs een avond, van tevoren; dan kunnen alle kruiden en smaken goed in het gehakt trekken!
Pin deze Griekse hamburger met feta en komkommer!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.