Griekse hamburger met feta en komkommer

Deze Griekse hamburger met feta en komkommer is een heerlijke ‘biftekia’ burger. Gekruid rundvlees met oregano, peterselie en munt. Neem een hap, sluit je ogen en je hebt even het idee dat je in Griekenland bent!


Biftekia burger

Biftekia: een Griekse burger

Voor de foodblog swap mocht ik deze keer wat maken van Claudia’s website: Claudia’s Keuken. Hoewel er meerdere burgers en Griekse recepten op haar website staan, viel mijn oog meteen op de Biftekia. Ik besloot het recept uit te bouwen tot een Griekse hamburger met feta, komkommer en een lekkere knoflooksaus. Natuurlijk kun je in plaats van knoflooksaus ook voor heerlijke Griekse tzatziki gaan! Serveer er een simpele Griekse salade bij en je hebt een complete maaltijd.

Burgers van de BBQ

Voor het echte werk bak je deze burgers op de grill met hete kolen. Mocht dat niet gaan, dan kan het natuurlijk ook gewoon goed in een hete grillpan of zelfs een koekenpan. Wil je je burgers nog lekkerder maken? Kruid dan het gehakt een paar uur, of zelfs een avond, van tevoren; dan kunnen alle kruiden en smaken goed in het gehakt trekken!

Griekse hamburger met feta en komkommer

Deze Griekse hamburger met feta en komkommer is een heerlijke 'biftekia' burger. Gekruid rundvlees met oregano, peterselie en munt. Neem een hap, sluit je ogen en je hebt even het idee dat je in Griekenland bent!
Porties 4 hamburgers
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 1/2 eetlepel oregano (gedroogd)
  • 1/4 theelepel gedroogde munt
  • 1 eetlepel peterselie (vers)
  • ei
  • paneermeel
  • zout, peper en olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 eetlepels knoflooksaus (zie notitie)
  • 1 blok feta
  • 1/2 komkommer

Instructies

  • Pureer een halve ui, samen met een ei, peterselie, gedroogde munt en oregano tot een papje. Meng dit door het gehakt heen met een snuf zout en peper.
  • Bestrooi je gehakt met een dun laagje paneermeel en kneed door. Voeg eventueel extra paneermeel toe, mocht je gehakt nog niet goed blijven samenhangen.
  • Vorm burgers en bak deze in olijfolie.
  • Snijd de rest van de ui in dunne ringen en snijd de komkommer in reepjes of plakken.
  • Besmeer de burgerbroodjes met een laag knoflooksaus en plaats daarop de Griekse burger, gevolgd door komkommer, een paar ringen rode ui en tot slot heerlijke ziltige feta.
  • Kapje erop en je bent klaar om te eten!

Notities

Mijn knoflooksaus bestond dit keer uit gelijke delen mayonaise en yoghurt, 1 teentje knoflook, wat vers gemalen zwarte peper en wat fijne rasp van de schil van citroen!
Auteur: Mariska
Gang: bbq, Hoofdgerecht
Keuken: Grieks, Mediterranean
Trefwoord: burger, gehakt, griekse keuken, hamburger, rundvlees

Pin deze Griekse hamburger met feta en komkommer!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Griekse burger

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close