Griekse Kofta

Deel met vrienden en familie

Griekse Kofta is al jaren een populair wereldgerecht. Sappige gekruide rolletjes gehakt, samen met courgette en tomaat in een heerlijke saus. In de supermarkt kun je pakjes kopen van bijvoorbeeld Knorr, maar met dit recept maak je heel makkelijk zelf Griekse Kofta, zonder pakjes en zakjes, die ook nog eens veel lekkerder is!

Wereldgerecht Griekse Kofta

Met de heerlijke saus die bij de Kofta zit wil je natuurlijk iets serveren wat dat lekker opneemt. Zoals het wereldgerecht is ook deze versie met rijst, maar je kunt de Kofta ook heel goed met een flatbread (of naan!) eten. Lekker met wat tzatziki!

Wereldgerecht Griekse Kofta Knorr

Authentiek recept voor kofta?

Griekse Kofta is absoluut geen traditioneel recept, zoals bijvoorbeeld Bobotie dat wel is. Je hebt niet eens een Kofta recept in de Griekse Keuken. Er is wel Köfte, dat zijn soortgelijke vleesworstjes uit Turkije en Keftedes, wat gehaktballetjes zijn. Voor dit recept zijn we voor een versie gegaan die op de pakjes van Knorr lijkt, maar dan beter en lekkerder. Tenminste, als je het mij vraagt.

Wil je een wat authentiekere smaak? Voeg dan een heel klein beetje gedroogde munt en oregano toe aan het gehaktmengsel. En ga ik plaats van rundvlees (of half om half), voor lamsvlees. Dat maakt het gerecht alleen maar nóg lekkerder!

Griekse Kofta

Griekse Kofta is al jaren een populair wereldgerecht. Sappige gekruide rolletjes gehakt, samen met courgette en tomaat in een heerlijke saus. In de supermarkt kun je pakjes kopen van bijvoorbeeld Knorr, maar met dit recept maak je heel makkelijk zelf Griekse Kofta, zonder pakjes en zakjes, die ook nog eens veel lekkerder is!
Porties 3 ruime porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Gehakt

  • 300 gr gehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0.5 theelepel uienpoeder
  • snuf nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Saus en rijst

  • 3-4 porties rijst
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 75 ml water
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 0.25 theelepel kaneelpoeder
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • peper

Instructies

  • Meng het gehakt met de kruiden en maak hier 12 kleine rolletjes van. Snijd de courgette in halve plakken en de tomaat in blokjes.
    300 gr gehakt, 2 eetlepels paneermeel, 0.5 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 0.5 theelepel uienpoeder, snuf nootmuskaat, peper, zout
  • Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm olie in een grote koeken- of hapjespan en bak het gehakt aan alle kant bruin.
    olijfolie, 3-4 porties rijst, 1 courgette, 4 tomaten
  • Voeg de gesneden tomaten en courgette toe en bak dit een paar minuten mee, zodat de groente wat vocht los laten.
  • Voeg tomatenpuree toe en bak dit een minuut mee. Gevolgd door de kruiden en 75 ml water.
    75 ml water, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel gedroogde oregano, 0.25 theelepel kaneelpoeder, 0.5 blokje kippenbouillon, peper
  • Laat dit 5 minuten sudderen tot de courgette zacht is en alle smaken goed met elkaar vermengd zijn! Eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Trefwoord: makkelijk, snel, wereldgerecht

Pin dit recept voor Griekse Kofta zonder pakjes en zakjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Griekse Kofta zonder pakjes en zakjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close