Griekse maaltijdsalade met Quinoa

Deel met vrienden en familie

Een heerlijke Griekse maaltijdsalade met Quinoa die binnen 30 minuten op tafel kan staan. Heerlijk vers, gezond en vooral heel erg makkelijk en snel te maken.

Griekse maaltijdsalade met Quinoa

Na het succes van de Mexicaanse Quinoa Salade ben ik gaan experimenteren met andere smaakcombinaties en Quinoa. De Griekse keuken was één van de eerste die bij me op kwam. En naar mijn mening is dit ook weer een heerlijk snel en gezond recept. Iets meer snijwerk dan zijn Mexicaanse variant, maar zeker de moeite waard.

Deze salade is super makkelijk van tevoren te maken en de volgende dag smaakt hij minstens net zo lekker (en de dag erna ook nog wel, als je nog over hebt).

Toevoegingen en variaties 

Een heerlijke toevoeging aan dit recept zijn zwarte olijven, maar op één of andere manier lukt het me maar niet om ze mee te nemen uit de supermarkt. Of er zijn geen lekkere of ik vergeet ze gewoon.

Geen fan van Feta? Probeer het dan eens meet Hüttenkäse, Ricotta of zachte geitenkaas. Het kan dan wel zijn dat je wat extra zout moet toevoegen voor de juiste smaak.

Griekse maaltijdsalade met Quinoa

Een heerlijke Griekse maaltijdsalade met Quinoa die binnen 30 minuten op tafel kan staan. Heerlijk vers, gezond en vooral heel erg makkelijk en snel te maken.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr quinoa
  • 1 komkommer
  • 1 middelgrote ui
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 paprika
  • 0.5 bosje dille
  • 0.5 bosje munt
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 dikke plak Feta
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn

Instructies

  • Bereid de Quinoa zoals dit op de verpakking staat en vergeet het vooral niet te wassen. Klop de olijfolie samen met de rode wijnazijn en oregano. Snijd de uien doormidden en vervolgens in dunne ringen. Doe de uien in een grote kom en meng dit alvast met 1 eetlepel van je dressing.
    200 gr quinoa, 1 middelgrote ui, 3 eetlepels extra virgin olijfolie, 3 eetlepels rode wijnazijn, 2 eetlepels oregano
  • Nu begint het grote snijwerk. Het maakt niet zoveel uit in welke volgorde je het doet, maar snijd de komkommer in vieren en vervolgens in plakken, de paprika in kleine blokjes, de tomaten in achten en de kruiden fijn. Snijd of verkruimel de Feta.
    1 komkommer, 4 middelgrote tomaten, 1 paprika, 0.5 bosje dille, 0.5 bosje munt, 1 dikke plak Feta
  • Meng dit allemaal goed door elkaar heen samen met de Quinoa in de grote kom waar je uien al in zaten.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Grieks
Trefwoord: maaltijdsalade, quinoa, salade

Recept Griekse Quinoa salade

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Super lekker!!

    1. Mariska Author says:

      Dankje 🙂

  2. Lijkt me heerlijk, doet me denken aan couscoussalade yum

    1. Mariska Author says:

      Nou dat is niet zo gek! Want je kan hem ook echt heerlijk maken met couscous ipv quinoa.

  3. Mary-Ann says:

    Dit recept is overheerlijk. Ik maak het dan ook met grote regelmaat. Ter afwisseling voeg ik er blikje tonijn toe.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close