Matcha yoghurt bowl – mega lekker

Deel met vrienden en familie

Matcha yoghurt bowl
Matcha yoghurt bowl’s, een heerlijk groen begin van je dag! Gezond, goed vullend en met een kleur om vrolijk van te worden. Deze bowl is koolhydraatarm, maar dat is wel afhankelijk van de yoghurt die kiest natuurlijk.

Een goed begin is het halve werk. Maar goed gezond ontbijten kan op een gegeven moment wat saai worden. Met deze matcha yoghurt bowl wordt yoghurt eten nooit meer saai. Zelf vind ik het heel lekker om matcha te combineren met kokosyoghurt, maar elke yoghurt is geschikt. Je zou zelfs voor kwark kunnen gaan!

Kwaliteits matcha

Matcha heb je, net als andere soorten thee, van verschillende kwaliteit. Matcha van hoge kwaliteit heeft een mooie, heldere frisgroene kleur. De Matcha’s van lagere kwaliteit is vaak wat bitterder. Over het algemeen wordt de hogere kwaliteit gebruikt voor matcha thee en de lagere kwaliteit voor koken. Zelf heb ik matcha gebruikt van hoge kwaliteit. Het kan dus zijn dat jouw matcha verschilt van kleur met die van mij.

Ik koop mijn matcha bij Hug the Tea in Den Haag.

Matcha yoghurt bowl met kiwi

Ingrediënten Matcha yoghurt bowl

150 gr (kokos)yoghurt
1 theelepel matcha
kiwi
kokosvlokken
chiazaad

Bereiding

  1. Zeef de matcha, je wilt geen klontjes in je yoghurt hebben straks.
  2. Meng de matcha goed met de yoghurt. Het kan even duren voordat alle matcha opgelost is, maak je geen zorgen, het komt goed. Bij warm weer zet ik vaak de bowl weer even terug in de koelkast.
  3. Schil de kiwi en snijd hem in plakjes.
  4. Versier je bowl met de plakjes kiwi, kokosvlokken en wat chiazaad.

Tips: in plaats van kiwi kun je natuurlijk ook voor ander fruit gaan. De kokos is makkelijk te vervangen door granola! Probeer bijvoorbeeld eens de kokos-limoen-granola.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close