Romige matcha bonbons

Deel met vrienden en familie

Wie heeft er zin in heerlijk romige matcha bonbons? Sinds kort ben ik aan het experimenteren me groente thee. Ik heb een heerlijk recept voor super romige match bonbons. Super makkelijk te maken.  De inspiratie voor dit recept deed ik op in Tokio en het is een grappig verhaal; precies daarom heet mijn blog Flying Foodie!

Culinair ontdekkingen op het vliegveld

Aangezien ik van zowel reizen als koken houd (de naam Flying Foodie is natuurlijk niet zomaar verzonnen 😉 ) zal het je niet verbazen dat ik veel inspiratie voor mijn recepten put uit de reizen die ik maak. Zo ook voor dit recept. Na een aantal fantastische dagen in Tokio was het voor ons tijd om huiswaarts te keren en bevonden we ons op het vliegveld, wachtend op de vlucht.

We waren prima op tijd vertrokken, ik had nog wat Yens over en besloot wat tijd te verdoen in één van de winkeltjes. Voor vrienden kocht ik wat KitKats in smaken die we hier niet hebben, zoals rode bonen, groene thee chocolade en pure chocolade met groene thee vulling. Bij de kassa viel mijn oog op een koelvak met Royce Nama chocolade. Geen idee wat het precies was en waarom het gekoeld was, maar ik had nog genoeg geld over en koos een pakje uit. Toen de vriendelijke kassa dame mij vroeg of ik er een ice pack bij wilde hebben, schudde ik verbaasd nee. Waarom zou ik een ice pack willen voor chocolade? Gekke Japanners.

Recept Romige matcha bonbons gemaakt met groene thee poeder

Teruggekomen bij mijn reisgenoot, die wel geduldig en rustig op een stoel kon zitten wachten, scheurde ik het Royce pakje meteen open. De teleurstelling was duidelijk van mijn gezicht te lezen. Ik had verkeerd gekozen, dit is witte chocolade. Van alle chocolade ben ik het minst gek op witte chocolade. Ik wilde pure chocolade! Mokkend besloot ik toch maar een stukje in mijn mond te steken. Ik had het toch al gekocht, het pakje was al open en was geen weg terug.

Holy $%&*^# wat is dit? Waarom is dit zo fantastisch lekker en waarom heb ik maar één pakje gekocht? Eenmaal in het vliegtuig valt naast mij het kwartje en krijg ik te horen “Ohhhhhh dit is chocolade die mijn oom altijd speciaal meenam uit Japan!!”. Komt hij nu mee.

Matcha bonbons

Helaas is deze chocolade zover ik weet niet in Nederland te verkrijgen, dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Ik besloot het super romige te combineren met het bittere van groene thee.

Groene thee poeder, ook wel Matcha poeder genoemd, is te verkrijgen in de meeste Aziatische toko’s. Ik heb de mijne gekocht in de Spice Bazaar tijdens een bezoek aan Gent, maar ook dichter bij huis is het prima te verkrijgen. Hebben jullie wel eens met groene thee gekookt?

Romige matcha bonbons

Sinds kort ben ik aan het experimenteren met matcha. Vandaag een heerlijk recept voor super romige matcha bonbons. Super makkelijk te maken.  De inspiratie voor dit recept deed ik op in Tokio en het is een grappig verhaal; precies daarom heet mijn blog Flying Foodie!
Porties 16 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Opstijven in de koelkast 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten

Ingrediënten

 • 200 gr witte chocolade
 • 70 ml slagroom
 • 10 gr roomboter
 • 1.5 eetlepel matcha groen thee poeder

Instructies

 • Snijd de witte chocolade fijn.
  200 gr witte chocolade
 • Zet een pan op met daarin de slagroom. Breng de slagroom net niet aan de kook, zodra je het eerste bubbeltje ziet verschijnen, haal je meteen de pan van het vuur af.
  70 ml slagroom
 • Roer de witte chocolade en de roomboter door je warme room heen. Goed blijven roeren, totdat de boter en chocolade volledig zijn opgelost.
  10 gr roomboter, 200 gr witte chocolade
 • Roer eerst 1 eetlepel groene thee poeder door je witte chocolade mengsel heen, proef en voeg eventueel nog een halve tot een hele eetlepel toe. De sterkte en smaak van groene thee / matcha poeder kan variëren, dus proeven is zeer belangrijk!
  1.5 eetlepel matcha
 • Pak een schaal en bekleed dit met een stukje bakpapier (ik gebruikte een schaaltje van zo’n 15 x 10cm) en giet er je mooie groene mengel in. Laat het geheel opstijven in de koelkast.
 • Snijd de groene thee chocolade in stukjes. Dit gaat het eenvoudigst met behulp van een warm nat mes, dat je na elke snede even schoon veegt.

Notities

Je kunt deze heerlijke groene thee bonbons het beste in de koelkast bewaren. Niet te lang bewaren, maar het is zo lekker, dat dat toch heel lastig wordt!
Auteur: Mariska
Gang: chocolade, Dessert
Keuken: Aziatisch, fushion, Japanese
Trefwoord: bonbon, chocolade, chocolade fudge, matcha, thee

Pin dit recept voor Romige matcha bonbons!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar een foto van dit recept op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Hmmm nom nom witte chocolade…

 2. Ruth Meijer says:

  Klinkt goed, ga ik zeker proberen. Wat denk je van groene thee creme brulee? Mijn favoriete variant.

  1. Mariska Author says:

   Ben benieuwd hoe het je smaakt, laat je weten als je het gemaakt hebt?
   Groene thee creme brulee klinkt ook echt heerlijk! Misschien daar ook binnenkort eens mee experimenteren.

 3. Ik weet niet of je bekend bent met Gyokuro.
  Dit is een speciale groene thee, die ook best wel erg duur is (maar bij Simon Levelt is een wat goedkopere versie te verkrijgen).
  Deze thee wordt altijd erg sterk gezet bij een temperatuur van ongeveer 55 graden celsius.
  En laat bij mij een indruk achter van bouillon. Dat komt omdat hij een erg sterke umami smaak heeft.
  Dus heb ik een keer besloten om van deze thee een soep te maken.
  Dus thee er van gemaakt, gekookte noedels er door heen (je moet de noedels al gekookt hebben omdat de temperatuur van deze thee laag moet zijn), wat miso pasta en een klein scheutje tamari (Japanse soja saus) er doorheen.
  De bladeren van deze thee zijn zo jong geplukt dat je ze na het thee maken kunt opeten.
  Dus die thee bladeren heb ik er als soepgroenten doorheen gedaan.
  Erg apart.

  1. Mariska Author says:

   Hi Rene. Bedankt voor je uitvoerige reactie! Ik was er nog niet mee bekend, maar jouw verhaal heeft me wel nieuwsgierig gemaakt.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close