Groentekoekjes

Deel met vrienden en familie

Groentekoekjes zijn net weer een andere manier om lekker groente te eten, dan koken of bakken. Ziet er ook meteen ontzettend feestelijk uit. Super kidsproof, of ze nou de 2, 22 of bijna de 50 aantikken 😉

Groentenkoekjes mais lente ui

Groentekoekjes

Dit recept is voor 6 dikke koekjes, maar als je ze dunner maakt, kun je er makkelijk 8 tot 10 porties uit halen. Je kunt deze groentekoekjes:

  • Frituren, worden ze lekker knapperig van
  • Bakken met ghee, dan krijgen ze een vleugje notigheid mee
  • Bereiden in de oven of airfryer

Die laatste twee zijn natuurlijk de gezondste optie.

Wij gaan voor mais, lente-ui en zoete aardappel in ons recept. Hier heb je niet alleen weinig werk aan, de smaken combineren ook heel goed met elkaar.

Groentenkoekjes

Knoflooksletten kruiden

Euhh wat, in een groentekoekje? Ja joh, is super lekker! Knoflooksletten is een kruidenmix van Green Gypsy Spices met onder andere knoflook, zeezout, oregano, tijm en paprika en dat combineert heel lekker met groente (maar ook in bijvoorbeeld kruidenboter). Of je de naam nou leuk of juist ordinair vindt, daar proef je niets van. Andere kruiden die lekker zijn in dit gerecht zijn bijvoorbeeld tacokruiden of vadouvankruiden.

Voor mijzelf maak ik ook nog een heerlijk licht-pittig sausje bij deze groente knallers, namelijk een gochujang mayonaise.
Je maakt de saus super makkelijk door een theelepeltje gochujang goed te mixen met een paar lepels mayonaise!

Groentekoekjes

Groentekoekjes zijn net weer een andere manier om lekker groente te eten, dan koken of bakken. Ziet er ook meteen ontzettend feestelijk uit. Super kidsproof, of ze nou de 2, 22 of bijna de 50 aantikken 😉
Porties 8 koekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine zoete aardappel rond de 160 gr
  • 2 stuks lente-ui
  • 150 gr mais

het beslag

  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 0,25 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel knoflooksletten kruidenmix of andere kruiden naar smaak
  • olie om te bakken flinke laag in je pan

Instructies

  • Rasp de aardappel, laat de mais uitlekken en snijd de lente-ui fijn. Meng door elkaar.
  • Maak een beslag van bloem, eieren, yoghurt, knoflooksletten kruidenmix en bakpoeder. Meng goed door.
    Dit geeft een goed stevig en dik beslag. Is jouw beslag nou echt té dik om mee te werken, verdun het dan met een klein beetje water.
  • Schep de groente door het beslag.
  • Verhit een flinke laag olie in de pan en bak de groentekoekjes in batches goudbruin en gaar. Ga je voor dikkere koekjes? Bak het dan niet te hoog, want dan is de binnenkant niet gaar.

Notities

Varieer gerust met verschillende soorten groenten!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, brunch, lunch
Keuken: Westers
Trefwoord: groente, kidsproof, pannenkoek

Pin deze Groentekoekjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Groentenkoekjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close