Groentekoekjes zijn net weer een andere manier om lekker groente te eten, dan koken of bakken. Ziet er ook meteen ontzettend feestelijk uit. Super kidsproof, of ze nou de 2, 22 of bijna de 50 aantikken 😉
Groentekoekjes
Dit recept is voor 6 dikke koekjes, maar als je ze dunner maakt, kun je er makkelijk 8 tot 10 porties uit halen. Je kunt deze groentekoekjes:
- Frituren, worden ze lekker knapperig van
- Bakken met ghee, dan krijgen ze een vleugje notigheid mee
- Bereiden in de oven of airfryer
Die laatste twee zijn natuurlijk de gezondste optie.
Wij gaan voor mais, lente-ui en zoete aardappel in ons recept. Hier heb je niet alleen weinig werk aan, de smaken combineren ook heel goed met elkaar.
Knoflooksletten kruiden
Euhh wat, in een groentekoekje? Ja joh, is super lekker! Knoflooksletten is een kruidenmix van Green Gypsy Spices met onder andere knoflook, zeezout, oregano, tijm en paprika en dat combineert heel lekker met groente (maar ook in bijvoorbeeld kruidenboter). Of je de naam nou leuk of juist ordinair vindt, daar proef je niets van. Andere kruiden die lekker zijn in dit gerecht zijn bijvoorbeeld tacokruiden of vadouvankruiden.
Voor mijzelf maak ik ook nog een heerlijk licht-pittig sausje bij deze groente knallers, namelijk een gochujang mayonaise.
Je maakt de saus super makkelijk door een theelepeltje gochujang goed te mixen met een paar lepels mayonaise!
Pin deze Groentekoekjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.