Groentesoep met Ballen

Deel met vrienden en familie

Groentesoep met ballen, een echte klassieker. Wie is er niet groot mee geworden, zou je haast zeggen. Heerlijk comfort food. Voelt misschien een beetje ouderwets, maar is stiekem gewoon ontzettend lekker. Met dit recept maken we de soep, niet de bouillon.

Groentesoep met ballen

Soepballen kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar ik maak ze altijd heel simpel zelf door rundergehakt op smaak te brengen met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat en hier snel losse ballen van te draaien! Meer heb je echt niet nodig.

Kan dit ook in de Instant Pot?

Deze vraag komt steeds vaker voorbij wanneer we op Flying Foodie een recept delen. Jullie weten het inmiddels al, Flying Foodie staat bekend om haar Nederlandse Instant Pot recepten. Dit recept kun je ook heel goed in de Instant Pot maken.

Je vindt het Instant Pot recept in mijn boek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” samen met nog 70 andere heerlijke recepten die je allemaal in je Instant Pot / Multicooker met hoge druk kan maken!

Cover Flying Foodie's multicooker kookboek

Groentesoep met Ballen

Groentesoep met ballen, een echte klassieker. Wie is er niet groot mee geworden, zou je haast zeggen. Heerlijk comfort food. Met dit recept maken we de soep, niet de bouillon.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingredients

  • 0.5 knolselderij
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 wortels
  • 1 prei
  • 300 gr soepvlees
  • 250 gr soepballen zie notitie
  • 1.2 liter groentebouillon
  • scheutje olie

Instructions

  • Schraap de wortels, schil de knolselderij en verwijder de kontjes van de bleekselderij en prei. Snijd alles in kleine blokjes of reepjes.
    0.5 knolselderij, 2 stengels bleekselderij, 3 wortels, 1 prei
  • Was alle groentes goed schoon met koud water.
  • Verwarm een scheut olie in de soep pan en bak hierin het soepvlees rondom bruin.
    300 gr soepvlees, scheutje olie
  • Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, laat dit een minuut of 3 koken, terwijl je het afschuimt. Dit betekent dat je steeds het bruine/witte schuim van de soep afschept met je schuimspaan, dit mag weg.
    1.2 liter groentebouillon
  • Doe alle overige ingrediënten voor de soep in de pan en breng aan de kook.
  • Laat 45 minuten zacht pruttelen en voeg 5 minuten voor tijd de soepballen toe. Dit zorgt ervoor dat de ballen lekker sappig blijven.
    250 gr soepballen

Notes

Tip!
Soepballen kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar ik maak ze altijd heel simpel zelf door rundergehakt op smaak te brengen met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat en hier snel losse ballen van te draaien!
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Westers
Trefwoord: maaltijdsoep, Soep

Pin dit recept voor Groentesoep met ballen

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Groentesoep met Ballen

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close