Halloumiburgers combineren het heerlijke ziltige van gegrilde kaas met het licht zoete van gegrilde groente. Een perfecte vega burger van de BBQ!
Hoewel de BBQ vroeger vooral het domein van de vleeseter was, weten we inmiddels wel dat je ook heel goed vegetarisch kan BBQ’en. Hier op Flying Foodie deelden we bijvoorbeeld eerder al:
Allebei erg lekker, of je nou kiest voor een volledig vegetarische maaltijd of ze als bijgerecht eet.
Wat is halloumi?
Halloumi is een ongerijpte, gepekelde, semi-harde kaas gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk. Soms wordt er, dit is in Nederland vaak het geval, ook koemelk toegevoegd. Het lijkt om feta, het heeft ook die ziltige smaak, maar halloumi is veel elastischer. Deze kaas heeft een erg hoog smeltpunt en is daarmee dus heel geschikt om te grillen, zoals in dit recept.
Ingrediƫnten Halloumiburgers met gegrilde groente
voor twee veggieburgers
0.5 courgette
4 plakken aubergine
1 rode paprika
225 gr halloumi (ongeveer 1 blokje)
1 teentje knoflook
olijfolie & zout
2 Italiaanse bollen
1 bakje hummus