Halloumiburgers met gegrilde groenten

Deel met vrienden en familie

Halloumiburgers combineren het heerlijke ziltige van gegrilde kaas met het licht zoete van gegrilde groente. Een perfecte vega burger van de BBQ!

Hoewel de BBQ vroeger vooral het domein van de vleeseter was, weten we inmiddels wel dat je ook heel goed vegetarisch kan BBQ’en. Hier op Flying Foodie deelden we bijvoorbeeld eerder al:

Allebei erg lekker, of je nou kiest voor een volledig vegetarische maaltijd of ze als bijgerecht eet.

Vega burger met halloumi en groente

Wat is halloumi?

Halloumi is een ongerijpte, gepekelde, semi-harde kaas gemaakt van een mengsel van geiten- en schapenmelk. Soms wordt er, dit is in Nederland vaak het geval, ook koemelk toegevoegd. Het lijkt om feta, het heeft ook die ziltige smaak, maar halloumi is veel elastischer. Deze kaas heeft een erg hoog smeltpunt en is daarmee dus heel geschikt om te grillen, zoals in dit recept.

Ingrediƫnten Halloumiburgers met gegrilde groente

voor twee veggieburgers

0.5 courgette
4 plakken aubergine
1 rode paprika
225 gr halloumi (ongeveer 1 blokje)
1 teentje knoflook
olijfolie & zout
2 Italiaanse bollen
1 bakje hummus

Halloumiburgers met gegrilde groenten

Halloumiburgers combineren het heerlijke ziltige van gegrilde kaas met het licht zoete van gegrilde groente. Een perfecte vega burger van de BBQ!
Servings 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediƫnten

  • 0.5 courgette
  • 4 plakken aubergine
  • 1 rode paprika
  • 225 gr halloumi ongeveer 1 blokje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie & zout
  • 2 Italiaanse bollen
  • 1 bakje hummus

Instructies

  • Snijd de courgette in plakken en besprenkel deze, net zoals de aubergines, met flink zout. Pers een teentje knoflook fijn en meng deze met drie eetlepels olie. Laat dit allemaal intrekken terwijl de barbecue* opwarmt. Snijd de paprika in 4 stukken en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Deze hoeft niet gezouten te worden.
    0.5 courgette, 4 plakken aubergine, 1 rode paprika
  • Haal de halloumi uit de verpakking en spoel even om onder de kraan; halloumi zit meestal verpakt in zout water. Dep goed droog.
    225 gr halloumi
  • BBQ inmiddels warm? Veeg het zout en vocht van de aubergine- en courgetteplakken en smeer in met knoflookolie. Doe hetzelfde met de paprika en halloumi.
    olijfolie & zout, 1 teentje knoflook
  • Leg de groente op de barbecue en draai af en toe om. Haal eraf zodra ze mooi zacht van binnen zijn. Waarschijnlijk is de courgette als eerst klaar, de paprika en aubergine hebben wat langer nodig. Grill ook de halloumi op de barbecue. Deze heeft een paar minuten nodig; zorg voor een lekkere bruine buitenkant.
  • Snijd de Italiaanse bollen open en besmeer de bodem met hummus. Stapel hier de gegrilde groente op, gevolgd door de halloumi. Dekseltje erop en je bent klaar om te eten!
    2 Italiaanse bollen, 1 bakje hummus
Author: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks, Mediterraans, Turks
Trefwoord: bbq, burger, hamburger, vegetarisch

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
Ā© Copyright Flying Foodie
Close