Halloween Paprika’s

Deel met vrienden en familie

Halloween Paprika’s zijn griezelig schattig. Ze zijn super leuk om te maken en minstens zo lekker om op te eten. Halloween recepten hoeven echt niet alleen maar zoet te zijn! Naast ons eigen recept, geven we je meerdere tips om lekker te variëren.

Halloween Paprika’s

Halloween Paprika’s zijn niet heel anders dan gewoon gevulde paprika. Je snijdt er alleen met een scherp mesje een gezicht uit, zoals dit traditioneel wordt gedaan bij pompoenen voor een Jack-o’-lantern. Het leukste vind ik het om oranje paprika’s te gebruiken, omdat deze kleur natuurlijk in de buurt van een pompoen komt. Het recept werkt ook prima met andere kleuren paprika’s.

Makkelijke variaties op Halloween paprika’s

Je kunt de vulling van dit recept gebruiken, maar je kunt ook heel goed variëren. Gebruik bijvoorbeeld quinoa om het recept koolhydraatarm te maken. Vervang het gehakt door een vegetarisch alternatief als je geen vlees wilt eten vanavond en gebruik een blikje maïs als je geen zin hebt om courgette in kleine blokjes te snijden. Uiteraard kun je ook heel andere kruiden gebruiken!

Drie Halloween gevulde paprika's
Halloween recept met gevulde Halloween paprika

Kan dit sneller?

Gevulde paprika’s moeten best lang in de oven en dat kant soms best vervelend zijn. Ik maak de laatste jaren mijn gevulde paprika’s het liefst in de Instant Pot. Hiermee is het veel sneller klaar en hoef je de oven minder lang aan te hebben. Een win-winsituatie. Je vindt het recept voor een gevulde paprika uit de Instant Pot in mijn kookboek, en je kunt zeker dezelfde bereiding aanhouden met de vulling van deze Halloween Paprika’s.

In dit recept gebruik ik gekookte rijst. Dit kun je kant-en-klaar kopen, of je gebruikt rijst die je eerder hebt bereid. Ook dit doe ik in de Instant Pot. Benieuwd naar hoe je dit goed doet? In het E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot vind je het recept voor rijst en nog een heleboel andere basisrecepten.

Halloween Paprika’s

Halloween Paprika's zijn griezelig schattig. Ze zijn super leuk om te maken en minstens zo lekker om op te eten. Halloween recepten hoeven echt niet alleen maar zoet te zijn! Naast ons eigen recept, geven we je meerdere tips om lekker te variëren.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
45 minuten
Totale tijd 55 minuten

Kookgerei

  • Oven

Ingrediënten

  • 4 oranje paprika's
  • 500 gr gehakt
  • 250 gr rijst gekookt en afgekoeld
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 0.5 theelepel oregano
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 courgette
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper

Optioneel om af te maken

  • frito
  • ketchup
  • geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet een bakplaat klaar.
  • Was en droog je paprika's. Snijd de kapjes eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd voorzichtig met een scherp mesje een gezichtje in elke paprika.
    4 oranje paprika's
  • Snijd de courgette in kleine blokjes, pers de teentjes knoflook uit en klop je ei los.
    2 teentjes knoflook, 1 ei, 0.5 courgette
  • Meng dit alles, met de kruiden en rijst, goed door het gehakt heen.
    500 gr gehakt, 250 gr rijst, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels gemalen komijn, 0.5 theelepel oregano, 1 snuf zout, 1 snuf peper
  • Vul je paprika's met dit gehaktmengsel en zet op de bakplaat.
  • Bak in het midden van de oven gaar, zo'n 30 tot 45 minuten.
  • Haal de paprika's uit de oven en schep er naar smaak nog wat frito, tomaten ketchup en/of geraspte kaas over en plaats eventueel nog even onder de grill.
    frito, ketchup, geraspte kaas
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: American, Amerikaans, fushion
Trefwoord: gevulde paprika, halloween

Pin deze Halloween Paprika’s

Dit recept niet vergeten? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.

Halloween paprika gevuld met gehakt en rijst

 

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close