Hamburger met gegrilde groenten en dragon mayonaise

Recept hamburger met gegrilde groentes en dragon mayonaise

Een hamburger met gegrilde groenten en dragon mayonaise is op dit moment absoluut één van mijn favoriete burgers. De smaak van dragon combineert heerlijk met dat van de gegrilde paprika, courgette en het rundvlees.

Het lekkerste vind ik deze hamburgers als ik zelf ook de burger maak; het liefste vers gedraaid. Daar moet ik alleen wel voor bij mijn vader zijn, want die heeft een vleesmolen! Heb je wat meer haast? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een lekkere kant-en-klare burger kopen bij de slager of in de supermarkt. Zorg wel dat je er eentje uitzoekt die niet, of amper, gekruid is!

Wist je dat je de gegrilde groenten ook gewoon makkelijk een dag van tevoren kunt maken?

Benodigdheden Hamburger met gegrilde groenten en dragon mayonaise

voor 2 burgers

2 broodjes naar keuze

Burgers:
300gr rundergehakt
1 eidooier
1 knoflookteen (geperst)
zout & peper
Een paar takjes peterselie (fijn gehakt)

(OF 2 rundvlees burgers)

Voor op de burgers:
halve courgette
1 gegrilde paprika (zelf grillen of kant-en-klaar gegrilde paprika)
eetlepel olijfolie

10 takjes dragon
4 eetlepels mayonaise

Hamburger met gegrilde groenten en dragon mayonaise

  1. Klop de eidooier los en meng die met de peterselie, knoflook en wat zout en peper. Meng het gehakt er doorheen en draai er twee hamburgers van. Zet opzij en laat even rusten.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en meng deze in een kom met wat olijfolie, zout en peper. Gril de courgette in een grillpan op hoog vuur. Heb je geen grillpan? Gebruik dan gewoon een normale koekenpan.
  3. Gril indien nodig de paprika en snijd in reepjes.
  4. Bak de burgers, ongeveer 3 minuten per kant, afhandelijk van hoe dik je ze gemaakt hebt.
  5. Snijd ondertussen de dragon fijn en meng deze met de mayonaise. Snijd de broodjes open, leg daarop de burger, wat dragon mayonaise, de courgette en de paprika.

Eet smakelijk!

Heb je dragon en courgette over? Je kunt hier een heerlijke frittata van maken!

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *