Hamburger Loempia’s zijn heerlijke hartige hapjes. Een lekker knapperig jasje, zoals je dat gewend bent van een loempia, maar dan gevuld met hamburgervlees, augurkjes en uiteraard kaas! Met ons recept voor Big Mac saus heb je met deze burgerloempia’s een echte feesttraktatie te pakken.
Hamburger Loempia’s
Geïnspireerd door de Snelle Burger Wraps, Smash Burger en een grote hoeveelheid overgebleven loempiavellen, besloot ik al het goede te combineren en een Hamburger Loempia te maken. In plaats van de kant-en-klaar burgers die ik zelf had liggen, kun je natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken, dat je zelf op smaak brengt met kruiden. Waarschijnlijk nog lekkerder ook. Het heeft niet veel nodig, beetje zout, peper en misschien nootmuskaat.
Big Mac Springrolls
Ben jij fan van Big Mac’s, dan moet je zeker de volgende saus maken:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel azijn (witte- of rijstazijn)
- 4 plakjes augurk
- 0.25 rode ui
- 1 à 2 theelepels suiker
- 1 à 2 theelepels mosterd
- 0.25 theelepel paprikapoeder
- Snijd de augurkjes en de rode ui zo fijn mogelijk. Meng goed met de overige ingrediënten voor de hamburgersaus.
- Wanneer je de saus maakt, terwijl de loempiavellen ontdooien, kunnen de smaken goed intrekken.
Pin dit recept voor Hamburger Loempia’s!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.