Hamburger Loempia’s

Deel met vrienden en familie

Hamburger Loempia’s zijn heerlijke hartige hapjes. Een lekker knapperig jasje, zoals je dat gewend bent van een loempia, maar dan gevuld met hamburgervlees, augurkjes en uiteraard kaas! Met ons recept voor Big Mac saus heb je met deze burgerloempia’s een echte feesttraktatie te pakken.

Loempia's gevuld met hamburger

Hamburger Loempia’s

Geïnspireerd door de Snelle Burger Wraps, Smash Burger en een grote hoeveelheid overgebleven loempiavellen, besloot ik al het goede te combineren en een Hamburger Loempia te maken. In plaats van de kant-en-klaar burgers die ik zelf had liggen, kun je natuurlijk ook gewoon gehakt gebruiken, dat je zelf op smaak brengt met kruiden. Waarschijnlijk nog lekkerder ook. Het heeft niet veel nodig, beetje zout, peper en misschien nootmuskaat.

Big Mac Springrolls

Ben jij fan van Big Mac’s, dan moet je zeker de volgende saus maken:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel azijn (witte- of rijstazijn)
  • 4 plakjes augurk
  • 0.25 rode ui
  • 1 à 2 theelepels suiker
  • 1 à 2 theelepels mosterd
  • 0.25 theelepel paprikapoeder
  1. Snijd de augurkjes en de rode ui zo fijn mogelijk. Meng goed met de overige ingrediënten voor de hamburgersaus. 
  2. Wanneer je de saus maakt, terwijl de loempiavellen ontdooien, kunnen de smaken goed intrekken.

Hamburger loempia

Hamburger Loempia's

Hamburger Loempia's zijn heerlijke hartige hapjes. Een lekker knapperig jasje, zoals je dat gewend bent van een loempia, maar dan gevuld met hamburgervlees, augurkjes en uiteraard kaas! Met ons recept voor Big Mac saus heb je met deze burgerloempia's een echte feesttraktatie te pakken.
Porties 8 snacks
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

  • frituurpan

Ingrediënten

  • 250 gr hamburgers 2 dikke
  • 4 plakjes augurk
  • 0.5 kleine ui
  • 2 plakjes smeltkaas
  • 8 loempiavellen
  • maizena of bloempapje
  • 500 ml olie om in te frituren

Instructies

  • Snipper de ui en augurkplakjes fijn. Prak de burger los en roer de ui en augurk er doorheen. Maak 8 rolletjes.
    250 gr hamburgers, 4 plakjes augurk, 0.5 kleine ui
  • Vouw elk plakje smeltkaas twee keer dubbel en snijd er 4 reepjes per plak van.
    2 plakjes smeltkaas
  • Leg een loempiavel met een punt naar je toe. Leg hier een rolletje gehakt en een stukje kaas ongeveer halverwege de onderste punt.
  • Vouw de punt over de vulling, rol een keer en vouw de zijkanten naar binnen. Rol nu de rest op.
    8 loempiavellen
  • Plak de loempia's dicht met een mengsel van maizena of bloem met koud water.
    maizena of bloempapje
  • Frituur de loempia's op 180 °C, tot ze mooi goudbruin zijn.
    500 ml olie
Auteur: Mariska
Gang: hapje, Snack
Keuken: Amerikaans, fushion, Westers
Trefwoord: hamburger, loempia, loempiavellen

Pin dit recept voor Hamburger Loempia’s!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Hamburger Loempia's met big mac saus

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close