Hartig Halloween Recept: Bladerdeeg Mummies

Deel met vrienden en familie

Halloween bladerdeeg mummies zijn niet alleen schattig, maar ook nog eens heel erg lekker. Ze zijn bijna té leuk om op te eten; bijna dan, want zo is het de ideale snack voor op je Halloweenfeest.

Halloween Bladerdeeg Mummies

Bij Halloween denken we vaak aan snoep, pompoenen en griezelige decoraties. Maar waarom niet een hartige draai geven aan deze spookachtige festiviteiten? Als je op zoek bent naar een heerlijke en enigszins spookachtige traktatie voor je Halloweenfeest, dan is dit recept precies wat je nodig hebt!

Dit is geen typische, zoete, Halloween traktatie, maar stiekem een variant van het bekende saucijzenbroodje. Onze mummies zijn gemaakt van knapperig bladerdeeg en gevuld met heerlijk gekruid kippengehakt. Ze zijn niet alleen leuk om te maken, maar ook om te eten. Dus, vergeet de gebruikelijke snoepjes en traktaties, en laat je innerlijke chef-kok de vrije loop met deze hartige lekkernij!
Halloween Saucijzenbroodje Mummies

Simpele variaties op de vulling

Je kunt de vulling van dit recept aanpassen aan je eigen smaak. Vervang het kippengehakt door rundvlees of kies voor een vegetarische optie als je geen vlees wilt. Experimenteer met verschillende kruiden of gebruik zelfs het binnenste van een braadworst!

Als je een zoetere twist wilt, vul de mummies dan bijvoorbeeld met chocoladepasta, Speculoos en stukjes banaan of appel.

Halloween Bladerdeeg Mummy

Halloween bladerdeeg mummies zijn niet alleen schattig, maar ook nog eens heel erg lekker. Ze zijn bijna té leuk om op te eten; bijna dan, want zo is het de ideale snack voor op je Halloweenfeest.
Porties 6 mummies
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 300 gr kippengehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 0.5 theelepel venkelzaad
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 12 snoepoogjes
  • zout
  • peper

Serveer met

  • ketchup
  • hotsauce

Instructies

  • Vijzel de venkelzaadjes even kort en meng dit met de andere kruiden door het gehakt. Breng nog verder op smaak met een snufje zout en peper.
    300 gr kippengehakt, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 0.5 theelepel venkelzaad, zout, peper
  • Laat de blaadjes bladerdeeg ontdooien en snijd 3 van de blaadjes doormidden. Nu heb je 6 stroken. De overige blaadjes snijd je in dunne reepjes.
    6 plakjes bladerdeeg
  • Verdeel het gehakt over de 6 halve bladerdeegplakjes. Zorg dat je een dun randje aan alle kanten over laat.
  • Gebruik nu je reepjes bladerdeeg en leg deze horizontaal en een beetje schuin (en gekruist) over het gehakt heen, zodat je het idee van een mummy krijgt. Zie de foto's in het artikel ter inspiratie :). Zorg dat de strookjes wat over de rand hangen, die snijden we zo mooi af. Zorg er ook voor dat je een gaatje over laat waar je straks de oogjes kunt plaatsen.
  • Snijd de overlappende delen netjes af.
  • Bak in 10 minuten op 180 graden Celsius in de airfryer OF 20 minuten op 200 graden Celsius in de oven, tot de saucijzen-mummies mooi goudbruin (en gaar!) zijn.
  • Haal uit de oven of airfryer en plaats de oogjes erop.
    12 snoepoogjes
  • Serveer met een sausje naar keuze!
    ketchup, hotsauce

Notities

De snoepoogjes kun je helaas niet meebakken, ze smelten in de oven/airfryer.
Auteur: Mariska
Gang: hapje, Snack
Keuken: Amerikaans, Europees
Trefwoord: halloween

Pin dit recept voor Bladerdeeg Mummies

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Hartig Halloween Recept: Bladerdeeg Mummies

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close