Een banketstaaf mag niet ontbreken tijdens de feestdagen. Ik ben zelf helemaal fan van een hartige banketstaaf en deze vandaag is met kipgehakt! Wij brengen de banketstaaf deze keer op smaak met Indonesische smaakmakers, maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren. Kipgehakt is daar echt ideaal voor. Uiteraard kun je in plaats van een hartige banketstaaf met dit recept net zo makkelijk een letter of krans maken! Alles blijft hetzelfde, behalve de vorm dan natuurlijk.
Hartige Banketstaaf met Kipgehakt
Bladerdeeg en gehakt, wie is er nou niet gek op die combinatie? Het makkelijkste maak je deze staaf met behulp van bladerdeeg op een rol. Deze vind je niet in de diepvries, maar in koeling van de supermarkt. Kun je geen rol bladerdeeg bemachtigen, maar heb je alleen bevroren, vierkante plakjes? Geen zorgen. Je kunt dit op twee manieren oplossen. De eenvoudigste (hoewel niet de meest elegante) is om de plakjes iets overlappend naast elkaar te leggen en met je vingers stevig op elkaar te drukken. Een andere optie is om een werkblad lichtjes met bloem te bestrooien en alle plakjes gestapeld op elkaar te leggen (wel even het plastic verwijderen ;)). Druk ze goed aan en rol dit met een deegroller uit tot een rechthoekige lap.
Variëren met smaakmakers
Zelf ben ik deze keer gegaan voor de smaakmakers die veel voorkomen in de Indonesische keuken. Andere lekkere combinaties zijn:
- Knoflook, gember, gochujang en lente-ui
- Ui, oregano, mosterd en Worcestershire-saus
- Chorzio, paprika, komijn en jalapeño
- Feta, olijven en oregano
Pin dit recept voor een Hartige Banketstaaf met Kipgehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.