Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui

Deel met vrienden en familie

Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui. Smaakvol, knapperig en heerlijk ‘flaky’! Met een simpele techniek maak je allemaal heerlijke laagjes in deze hartige pannenkoekjes.

Hartige Chinese pannenkoekjes

Hartige Chinese pannenkoekjes zijn een populair gerecht in de Chinese keuken en zijn geliefd bij mensen over de hele wereld. Ze worden vaak geserveerd als voorgerecht of bijgerecht en zijn gemaakt van een eenvoudig deeg van bloem, water en zout. Het deeg wordt gerold tot dunne pannenkoekjes en vervolgens gebakken in een koekenpan. De pannenkoekjes worden soms geserveerd met een vulling van gehakte lente-ui, die voor extra smaak en textuur zorgt.

Geniet van deze heerlijke lekkernij als onderdeel van een Aziatische maaltijd of als een eenvoudige snack. Het is lekker om deze snack te serveren met een simpel dipsausje van sojasaus (geen ketjap!!), sesamolie en sesamzaadjes.

Pannenkoekjes

Bij Flying Foodie zijn we gek op pannenkoeken van over de hele wereld. Behalve Chinese pannenkoekjes hebben we ook recepten voor:

Hartige lente ui pannenkoekjes

Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui

Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui. Smaakvol, knapperig en heerlijk ‘flaky’! Met een simpele techniek maak je allemaal heerlijke laagjes in deze hartige pannenkoekjes.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
rusttijd 15 minuten
Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

Chinese pannenkoek

  • 250 gr bloem + Extra voor rollen
  • 250 ml water
  • 5 lente ui
  • zout zout flakes zijn erg lekker!

Dipsaus

  • sesamolie
  • sojasaus
  • geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Mix de bloem en het water tot een mooi samenhangend deeg. Te plakkerig? Voeg een klein beetje bloem toe. Komt het deeg niet samen? Voeg een klein beetje water toe.
  • Kneed dit deeg tot het mooi soepel is. Ik doe dit met de machine, want sinds ik mijn Maxima planeetmixer heb gebruik ik elke mogelijkheid om haar aan het werk te zetten, maar ook met de hand gaat het prima. Laat het minimaal 15 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in vier gelijke delen. Pak een bolletje deeg, rol die met een deegroller en een heel klein beetje bloem zo dun mogelijk uit. Er moeten nog net geen gaten in vallen.
  • Besprenkel dit met een vierde deel van je gesneden lente uitjes en wat zout flakes.
  • Rol dit voorzichtig op tot een lange rol. Rol deze rol vervolgens op als een slapende slang of cinnamon bun. Laat deze deegrolletjes 10 minuten rusten.
  • Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Plaats hier een bolletje van je deeg op en rol deze uit tot een pannenkoek.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de pannenkoeken in 6 tot 8 minuten gaar en knapperig. Ben je gek op laagjes, druk dan na elke keer omdraaien de zijkanten van de pannenkoek een beetje naar binnen. In het engels zou je dit crunchen noemen voor een flaky resultaat.
  • Meng voor de dipsaus twee delen sojasaus met één deel sesamolie en besprenkel met wat sesamzaadjes.
Auteur: Mariska
calorieën: 232kcal
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: pannenkoek

Nutrition

Calorieën: 232kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 7g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.3g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 7mg | Potassium: 108mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 150IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 22mg | Iron: 3mg

 

Pin deze Chinese pannenkoekjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chinese pannenkoekjes met lente ui

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lijkt me heerlijk.. eigenlijk maken we voornamelijk zoete pannenkoeken, maar je hebt me hier op een idee gebracht: hartige pannenkoekjes it is! Thx!

  2. Wat een lekker idee dit! Ik ben groot fan van de Chinese keuken dus ik wil deze zeker wel eens proberen 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close