Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui. Smaakvol, knapperig en heerlijk ‘flaky’! Met een simpele techniek maak je allemaal heerlijke laagjes in deze hartige pannenkoekjes.
Hartige Chinese pannenkoekjes
Hartige Chinese pannenkoekjes zijn een populair gerecht in de Chinese keuken en zijn geliefd bij mensen over de hele wereld. Ze worden vaak geserveerd als voorgerecht of bijgerecht en zijn gemaakt van een eenvoudig deeg van bloem, water en zout. Het deeg wordt gerold tot dunne pannenkoekjes en vervolgens gebakken in een koekenpan. De pannenkoekjes worden soms geserveerd met een vulling van gehakte lente-ui, die voor extra smaak en textuur zorgt.
Geniet van deze heerlijke lekkernij als onderdeel van een Aziatische maaltijd of als een eenvoudige snack. Het is lekker om deze snack te serveren met een simpel dipsausje van sojasaus (geen ketjap!!), sesamolie en sesamzaadjes.
Pannenkoekjes
Bij Flying Foodie zijn we gek op pannenkoeken van over de hele wereld. Behalve Chinese pannenkoekjes hebben we ook recepten voor:
- Hollandse pannenkoeken
- Japanse Hotcakes
- Koreaanse Kimchi pannenkoeken
- en natuurlijk ook Franse Crêpes
Pin deze Chinese pannenkoekjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Lijkt me heerlijk.. eigenlijk maken we voornamelijk zoete pannenkoeken, maar je hebt me hier op een idee gebracht: hartige pannenkoekjes it is! Thx!
Wat een lekker idee dit! Ik ben groot fan van de Chinese keuken dus ik wil deze zeker wel eens proberen 🙂