Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui

Deel met vrienden en familie

Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui. Smaakvol, knapperig en heerlijk ‘flaky’! Met een simpele techniek maak je allemaal heerlijke laagjes in deze hartige pannenkoekjes.

Pannenkoeken

Bij Flying Foodie zijn we gek op pannenkoeken van over de hele wereld. Behalve Chinese pannenkoekjes hebben we ook recepten voor:

Hartige lente ui pannenkoekjes

Ingrediënten Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui

Voor 4 Chinese pannenkoekjes

255 gr bloem (+extra voor het uitrollen)
250 ml water
5 lente uitjes
zout (zout flakes zijn erg lekker!)

Lekker dipsausje:
sesamolie
sojasaus
sesamzaadjes

  1. Mix de bloem en het water tot een mooi samenhangend deeg. Te plakkerig? Voeg een klein beetje bloem toe. Komt het deeg niet samen? Voeg een klein beetje water toe.
  2. Kneed dit deeg tot het mooi soepel is. Ik doe dit met de machine, want sinds ik mijn Maxima planeetmixer heb gebruik ik elke mogelijkheid om haar aan het werk te zetten, maar ook met de hand gaat het prima. Laat het minimaal 15 minuten rusten.
  3. Verdeel het deeg in vier gelijke delen. Pak een bolletje deeg, rol die met een deegroller en een heel klein beetje bloem zo dun mogelijk uit. Er moeten nog net geen gaten in vallen.
  4. Besprenkel dit met een vierde deel van je gesneden lente uitjes en wat zout flakes.
  5. Rol dit voorzichtig op tot een lange rol. Rol deze rol vervolgens op als een slapende slang of cinnamon bun. Laat deze deegrolletjes 10 minuten rusten.
  6. Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Plaats hier een bolletje van je deeg op en rol deze uit tot een pannenkoek.
  7. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de pannenkoeken in 6 tot 8 minuten gaar en knapperig. Ben je gek op laagjes, druk dan na elke keer omdraaien de zijkanten van de pannenkoek een beetje naar binnen. In het engels zou je dit crunchen noemen voor een flaky resultaat.
  8. Meng voor de dipsaus twee delen sojasaus met één deel sesamolie en besprenkel met wat sesamzaadjes.

Eet de heerlijke hartige Chinese pannenkoekjes gewoon los of lekker met de simpele dipsaus!

Pin deze Chinese pannenkoekjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Chinese pannenkoekjes met lente ui

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lijkt me heerlijk.. eigenlijk maken we voornamelijk zoete pannenkoeken, maar je hebt me hier op een idee gebracht: hartige pannenkoekjes it is! Thx!

  2. Wat een lekker idee dit! Ik ben groot fan van de Chinese keuken dus ik wil deze zeker wel eens proberen 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close