Maak met deze hartige courgette pannenkoekjes een feest van je maaltijd! Past helemaal binnen een koolhydraatarm en/of glutenvrij dieet, maar daarbuiten zijn ze ook gewoon heerlijk! Deze groentepannenkoeken zijn ideaal om een (extra) portie groente binnen te krijgen, zowel voor groot áls klein. Zeg nou zelf, zo’n stapeltje pannenkoeken ziet er toch een stuk gezelliger uit dan een standaard AVG-tje of stamppot?
Koolhydraatarme courgette pannenkoekjes
Vaak krijg ik bij dit recept de vraag wat je hier dan bij kunt eten. Heel simpel, alles wat je normaal gesproken ook zou eten bij aardappelen of andere hartige pannenkoeken. Denk bijvoorbeeld aan gekruide worstjes en gegrilde asperges of een lekkere artisjoksalade. Selderijsalade doet het ook erg goed bij deze pannenkoekjes.
Houd je meer van bloemkool, dan van courgette? Probeer dan eens de heerlijke bloemkooltortilla’s, die bijna niet te onderscheiden zijn van het echte werk (recept). Wist je dat we ook een compleet zomers koolhydraatarm weekmenu online hebben staan?
Variaties
Met dit recept kun je heel makkelijk variëren door verschillende kruiden toe te voegen. Mijn favoriet is vadouvankruiden, met daarbij een stukje gegrilde vis en citroen aioli. De kruidenmix ‘Knoflooksletten‘ is een kruidenmix van Green Gypsy Spices met onder andere knoflook, zeezout, oregano, tijm en paprika en dat combineert ook heel lekker met dit recept.
Pin deze Hartige courgette pannenkoekjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat ligt er voor dipsaus boven op?
Citroen-mayonaise. Je kunt kant en klaar kopen in de supermarkt, maar ik maak het liever zelf. Gewoon wat mayo mengen met citroenrasp en eventueel wat knoflook.
O dat lijk me zeker heerlijk! Dank je wel.
Hoe en Hoelang kun je ze het beste bewaren?
In de koelkast goed verpakt in plastic folie, ik denk maximaal twee dagen. Zelf vind ik ze alleen vers het lekkerste.