Hartige courgette pannenkoekjes (koolhydraatarm)

Maak met deze hartige courgette pannenkoekjes een feest van je maaltijd! Past helemaal binnen een koolhydraatarm en/of glutenvrij dieet, maar daarbuiten zijn ze ook gewoon heerlijk!
Vaak krijg ik bij dit recept de vraag wat je hier dan bij kunt eten. Heel simpel, alles wat je normaal gesproken ook zou eten bij aardappelen of andere hartige pannenkoeken. Denk bijvoorbeeld aan gekruide worstjes en gegrilde asperges of  een lekkere artisjoksalade. Selderij salade doet het ook altijd erg goed bij deze pannenkoekjes.

Houd je meer van bloemkool dan van courgette? Probeer dan eens de heerlijke bloemkooltortilla’s, die bijna niet te onderscheiden zijn van het echte werk (recept).

Ingrediënten Hartige courgette pannenkoekjes

voor twee personen
1 courgette
4 middelgrote eieren
zout & olie of boter om mee te bakken

Optioneel: geraspte kaas

Overige benodigdheden:
Grove rasp, vergiet en een schone thee doek

Bereiding

  1. Bedek een vergiet met een schone theedoek. Was de courgette goed, droog hem af en rasp hem grof boven de vergiet.
  2. Besprenkel de courgette rasp met wat zout. Als je de tijd hebt, laat het dan ongeveer een kwartiertjes zo staan.
  3. Sluit de theedoek om de courgette heen en knijp en wring er zoveel mogelijk vocht uit.
  4. Klop de eieren los in een grote kom en roer hier de courgette doorheen. Je ‘beslag’ is nu klaar.
  5. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie of boter en bak hier je courgette pannenkoekjes in. Ongeveer vier minuten aan de ene kant en één à twee aan de andere kant. Ik maak het liefst meerdere kleine pannenkoekjes, dan kun je niet alleen een schattig stapeltje maken, ze draaien ook makkelijker om!

Eet smakelijk!

 

Pin deze Hartige courgette pannenkoekjes!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koolhydraatarme courgette pannenkoekjes glutenvrij

Join the Conversation

  1. Wat ligt er voor dipsaus boven op?

    1. Citroen-mayonaise. Je kunt kant en klaar kopen in de supermarkt, maar ik maak het liever zelf. Gewoon wat mayo mengen met citroenrasp en eventueel wat knoflook.

  2. Caroline Steenwijk says:

    O dat lijk me zeker heerlijk! Dank je wel.

  3. Hoe en Hoelang kun je ze het beste bewaren?

    1. In de koelkast goed verpakt in plastic folie, ik denk maximaal twee dagen. Zelf vind ik ze alleen vers het lekkerste.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close