Een heerlijke frisse, hartige mangosalade met rivierkreeftjes en komkommer. Heerlijk voor die warme avonden in de tuin of mee naar een picknick.
Het is weer tijd voor de foodblog swap en ik kon mijn geluk niet op toen ik de blog van Andrea, anniepannie.nl, toegekend kreeg. Andrea en ik hebben namelijk al tijden via verschillende kanalen leuk contact met elkaar. Laatst zijn we zelfs samen naar een evenement geweest en het was ontzettend gezellig.
Als ik aan Anniepannie denk, dan denk ik meteen aan mango. Regelmatig zie ik bij haar de lekkerste recepten voorbij komen met mango. Ik besloot haar mangosalade een pittige twist te geven en aan te vullen tot een maaltijdsalade.
Ingrediënten Hartige Mangosalade met rivierkreeftjes en komkommer
Maaltijdsalade voor 2 personen
150 gr quinoa
1 rijpe mango
0.5 komkommer
1 bakje rivierkreeftjes
chilipeper
Dressing:
1.5 eetlepel extra virgin olijfolie
sap van 1 limoen
3 eetlepels gesneden munt
flinke snuf (zee)zout
Bereiding
- Bereid de quinoa zoals je dit altijd doet. Wil je een meer hartig resultaat, voeg dan een half blokje bouillon toe.
- Schil de mango, verwijder de pit en snijd de mango in blokjes.
- Was de komkommer, snijd door midden en vervolgens in schuine repen.
- Snijd een stukje van de chili, proef en bepaal of je de hele chili (met of zonder pitjes) wilt toevoegen. Vooral de zaadlijsten zijn pittig, dus als je niet zo heet wilt eten, kun je die beter weglaten.
- Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
- Schep alles door elkaar (inclusief de rivierkreeftjes) en breng op smaak met de dressing.
Hoi Mariska!!! Wat onwijs leuk dat je mijn mangosalade hebt uitgekozen om te twisten. Die quinoa en rivierkreeftjes lijken me echt heerlijke toevoegingen. Tot de volgende swap! Liefs, Andrea
Was super leuk om wat van jou blog te mogen maken 😀