Hartige scones zijn minimaal net zo lekker als hun zoete variant. In plaats van clotted cream en jam gaan we nu voor Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en olijven. Een echt hartig feestje dus! Deze scones zijn altijd lekker, maar voor mijn gevoel horen scones echt bij Pasen!
Op zoek naar nog meer Paasrecepten of bijvoorbeeld lekkere zoetigheden? In de receptenindex kom je genoeg tegen!
Hartige Scones
Scones eet je vaak met clotted cream, maar in plaats daarvan of bijvoorbeeld lemon curd, zijn deze scones super lekker met bijvoorbeeld crème fraîche of goede gezouten boter. En heel eerlijk: clotted cream op een hartige scone is ook heel erg lekker.
Voorbereiding is het halve werk
Zin in deze lekkere hartige scones voor het ontbijt, maar heb je geen zin om daarvoor extra vroeg op te staan? Ik weet precies hoe je je voelt. Je kunt deze hartige scones met gemakt een dag van tevoren maken, ze zullen nog steeds lekker zijn! Je kunt natuurlijk ook ‘s avonds het deeg maken en ‘s ochtends de scones alleen nog even afbakken. Zo hoef je minder vroeg je bed uit, maar ruikt het toch lekker in de keuken, naar vers gebakken brood.
In een luchtdichte doos blijven de scones maximaal twee dagen goed. Daarna beginnen ze te droog te worden.
Pin deze Hartige Scones!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.