Hartige Scones

Deel met vrienden en familie

Hartige scones zijn minimaal net zo lekker als hun zoete variant. In plaats van clotted cream en jam gaan we nu voor Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en olijven. Een echt hartig feestje dus! Deze scones zijn altijd lekker, maar voor mijn gevoel horen scones echt bij Pasen!

Op zoek naar nog meer Paasrecepten of bijvoorbeeld lekkere zoetigheden? In de receptenindex kom je genoeg tegen!

Close up hartige scones met parmezaanse kaas
Scones met kaas

Hartige Scones

Scones eet je vaak met clotted cream, maar in plaats daarvan of bijvoorbeeld lemon curd, zijn deze scones super lekker met bijvoorbeeld crème fraîche of goede gezouten boter. En heel eerlijk: clotted cream op een hartige scone is ook heel erg lekker. 

Voorbereiding is het halve werk

Zin in deze lekkere hartige scones voor het ontbijt, maar heb je geen zin om daarvoor extra vroeg op te staan? Ik weet precies hoe je je voelt. Je kunt deze hartige scones met gemakt een dag van tevoren maken, ze zullen nog steeds lekker zijn! Je kunt natuurlijk ook ‘s avonds het deeg maken en ‘s ochtends de scones alleen nog even afbakken. Zo hoef je minder vroeg je bed uit, maar ruikt het toch lekker in de keuken, naar vers gebakken brood.

In een luchtdichte doos blijven de scones maximaal twee dagen goed. Daarna beginnen ze te droog te worden.

Hartige Scones

Hartige scones zijn minimaal net zo lekker als hun zoete variant. In plaats van clotted cream en jam gaan we nu voor Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en olijven. Een echt hartig feestje dus! Deze scones zijn altijd lekker, maar voor mijn gevoel horen scones echt bij Pasen!
Porties 6 scones
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
In de oven 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 snuf zout
  • 75 gr boter koud!!
  • 100 ml melk
  • 50 gr Parmezaanse kaas grof geraspt
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1 scheut melk extra

Instructies

  • Snijd de boter in blokjes en meng dit samen met de bloem en zout tot een korrelig deeg door het tussen je handen te wrijven.
    Sneller en makkelijker gaat dit in een keukenmachine.
    225 gr zelfrijzend bakmeel, 1 snuf zout, 75 gr boter
  • Voeg melk en kaas toe en meng of pulseer tot het deeg net aan begint samen te hangen.
    100 ml melk, 50 gr Parmezaanse kaas
  • Hak de zongedroogde tomaten en olijven fijn en verdeel over het deeg. Meng heel kort. Het is belangrijk dat je niet te lang kneedt, anders worden je scones droog.
    8 zwarte olijven, 3 zongedroogde tomaten
  • Duw het deeg samen tot een platte schijf van 2 centimeter dik. Verpak in plastic en leg in de koelkast tot de oven is voorverwarmd.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Bekleed een bakplaat met een bakpapier en steek rondjes uit je deeg. Overgebleven deeg duw je weer bij elkaar, zodat je weer kan uitsteken.
  • Bestrijk de bovenkant van je scones met een beetje melk.
    1 scheut melk
  • Bak 15 minuten in het midden van de oven of tot ze mooi goudbruin zijn.
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch, ontbijt, Snack
Keuken: Engels
Trefwoord: paasrecept, scones

Pin deze Hartige Scones!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Hartige scones met Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en olijven

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close