Hartige spinazietaart met ricotta

Hartige spinazietaart met ricotta en een heerlijke, knapperige korst van bladerdeeg. Hoewel hij 45 minuutjes in de oven staat, ben je zelf met ongeveer 10 minuten voorbereiding al klaar!

Hartige Spinazietaart met ricotta

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een recept te delen dat ik zelf al jaren maak, maar nog niet eerder heb gedeeld op Flying Foodie. Dit geeft mij een goed excuus om een (voor mij) nostalgisch recept weer eens te maken. Niet heel modern of hip dus, maar wel heel erg lekker. Zo maakte ik al eerder:

Spinazie ricottataart

Ingrediënten Hartige spinazietaart met ricotta

1 rol bladerdeeg
600 gr spinazie
250 gr ricotta
5 eieren
1 klein teentje knoflook (geperst)
50 gr geraspte kaas

zout, peper en olie

optioneel: citroenrasp (van de schil) of nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Vet de bakvorm licht in met olie en bekleed met bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en in de randen en bak deze 20 minuten blind (oftewel zonder vulling). Ondertussen maken we de vulling.
  2. Bak in een koekenpan of wok met een klein beetje olie de spinazie tot alles geslonken is. Kan zijn dat je dit in meerdere batches moet doen.
  3. Schep de spinazie in een schone theedoek en knijp voorzichtig het vocht eruit. Kijk uit, het vocht kan heet zijn! Beetje een stom werkje, maar het resultaat wordt er veel beter van. Niemand wil een natte quiche.
  4. Klop de ricotta los met de eieren en een klein teentje geperste knoflook. Breng op smaak met een snufje zout en flink wat peper. Schep hier de spinazie doorheen. Het kan zijn dat je de spinazie wat uit elkaar moet plukken, omdat het samengeplakt is door het uitknijpen. Voor extra smaak vind ik het in de zomer lekker om wat citroenrasp toe te voegen en in de winter een flinke snuf nootmuskaat.
  5. Giet het spinazie-ricotta mengel in de vorm en strooi hier geraspte kaas overheen. Bak in 20-25 minuten mooi goudbruin en gaar.

Pin deze Hartige spinazietaart met ricotta!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Spinazie ricottataart pin

Join the Conversation

  1. De vernieuwde site ziet er goed uit Maris. Vet nieuw logo!! Ik ga er even verder doorheen scrollen. ☺️

    1. Dankjewel! Was een flinke klus. De puntjes moeten nog wel op de i, maar het grootste gedeelte staat er 😀

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close