Hartige taart met rivierkreeftjes en asperges

Deel met vrienden en familie

Hartige taart met rivierkreefjes en asperges
Hartige taart met rivierkreeftjes en asperges! Echt een recept dat je extra voorjaarskriebels bezorgd. De asperges en rivierkreeftjes geven het daarnaast een extra luxe touch. Heerlijk met een glaasje bubbels erbij!

Dit recept is niet klaar binnen 30 minuten; daar moet het helaas te lang voor in de oven, maar het heeft wel een hele korte bereidingstijd. Bijkomend voordeel: ook nog eens weinig afwas!

Hartige taart met rivierkreeftjes en groene asperges

Ingrediënten Hartige taart met rivierkreeftjes

1 rol deeg voor hartige taarten
5 eieren
100 gr crème fraîche
100 gr geraspte kaas
150 – 200 gr groene asperges
100 gr rivierkreeftjes
peper

Overige benodigdheden: quiche- of taartvorm

Bereiding Hartige taart met rivierkreeftjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het hartige deeg samen met het bakpapier uit over je vorm. Duw de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg, zowel op de bodem als de zijkant.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche. Als dit lekker los is, roer je de geraspte kaas er doorheen. Voeg een snufje peper toe.
  4. Verdeel de helft van de groene asperges over de bodem van de hartige taart. Schenk het ei-kaas-mengsel hier over heen.
  5. Verdeel hier de rivierkreeftjes overheen en de overgebleven groene asperges.
  6. Plaats de hartige taart in de oven en bak hem in 30 tot 40 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close