Hasselback aardappels hebben echt een luxe uitstraling door al hun mooie laagjes, maar hoe kunnen we het nog luxer maken? Met truffelboter! Yes, easy does it. Als je nog een stapje verder wilt gaan, doe je er ook nog een goede, fijngeraspte schep Parmezaanse kaas bij. Voor je het weet staat er een heus aardappelfeestjes op je te wachten!
Hasselback aardappel
Hasselback, wat is dat en waarom heten deze aardappels zo? De naam Hasselback komt van een restaurant in Stockholm (Zweden), genaamd Hasselbacken, waar het recept voor Hasselback aardappelen voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren ’40. We hebben dus te maken met een echte klassieker. Deze techniek van dunne sneetjes maken ziet er indrukwekkend uit, maar is verrassend eenvoudig te doen. Hasselback aardappels zijn niet eens door de hoofdchef van het restaurant ontdekt, maar door een van de stagiairs (Leif Eliasson)!
Begonnen met aardappel wordt de Hasselback techniek inmiddels bij allerlei soorten groenten (bijvoorbeeld courgette) en zelfs vlees toegepast!
Feestelijke aardappels
Deze Hasselback aardappels zien er heerlijk feestelijk uit met al haar laagjes, de truffel maakt het feest helemaal compleet. Maar goed, verse truffel is duur en lastig aan te komen, en daarom is truffelboter een heerlijke, betaalbare optie. Ben je echt fan van feestelijke aardappels, probeer dan ook eens onze:
- Aardappelpuree met truffel en Parmezaan
- Knapperige aardappellaagjes
- Kurkuma knoflook aardappeltoefjes
- Klassieke Aardappel Gratin
Ben je op zoek naar meer feestelijke recepten? Bekijk dan ook zeker onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022, waar je recepten vindt voor alle gangen van je feestmaal en zelfs kant-en-klare menu’s.
Pin dit recept voor Hasselback aardappel met truffelboter!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.