Hasselback courgette

Hasselback courgette uit de oven

Hasselback Courgette is een fancy manier van het bereiden van die doodnormale courgette. De plakjes worden besmeerd met een heerlijke, zelfgemaakte kruidenboter, waarna deze wordt gebakken in de oven. Een ware smaakexplosie!

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap een recept maken van ‘Eet het beter’, de blog van Annemieke. Haar blog staat vol me gezonde recepten voor het hele gezin.

Mijn oog viel op de hasselback potato die op haar blog staat. Ik besloot het hoofdingrediënt, de aardappel, te vervangen met een courgette. Het is weer eens wat anders dan een aardappel en maakt daarbij dit recept ook geschikt voor mensen die koolhydraatarm of paleo willen eten.

Ingrediënten Hasselback Courgette

twee tot vier personen
2 middelgrote courgettes
3 – 4 takjes dragon
2 – 3 eetlepels boter op kamertemperatuur
1 teentje knoflook
Parmezaanse kaas
chilli flakes

optioneel:
citroenrasp

overige benodigdheden:
twee chopsticks of stokjes

Bereiding Hasselback Courgette

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Was en droog je courgettes.
  2. Plaats een courgette op een snijplank tussen twee chopsticks. Snijd de courgette in dunne plakken, maar niet helemaal door; als het goed is zorgen je chopsticks daarvoor!
  3. Snijd de dragon fijn, pers het teentje knoflook uit en roer dit door de boter heen. Voeg optioneel nog wat citroenrasp toe; dit geeft een lekkere frisse smaak aan je boter en ruikt ook heerlijk.
  4. Smeer met een dun mes (of een pallet mes) wat kruidenboter tussen elk plakje courgette.
  5. Bak de courgette in in 30 tot 45 minuten in de oven gaar.
  6. Besprenkel direct met vlokken Parmezaanse kaas en chilli flakes.

Eet smakelijk!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *