Hasselback kip caprese

Deel met vrienden en familie

Hasselback kip caprese is tovert een eenvoudig gerecht om in gezellig hoofdgerecht, dat helemaal past in een low budget feestmaaltijd. Het resultaat is een lekker sappig kippenborstje, die heerlijk combineert met het ziltige van de mozzarella en het zoete van de tomaat!

Op zoek naar meer recepten voor je Kerstmenu? Bekijk dan ook onze pagina met Kerstrecepten voor een feestelijk 2022!

gebakken hasselback kip caprese

Hasselback kip caprese

Dit simpele gerecht is geïnspireerd op drie anderen gerechten, namelijk hasselback aardappel, gevulde kipfilet met Boursin en spek uit de oven en tot slot een salade caprese. 

Het hasselback deel gaat het makkelijkst door een paar inkepingen te maken in je kipfilet. Niet zo smal als bij de aardappels, want dat is geen doen met een kipfilet. In de inkepingen proppen we (met beleid, uiteraard) plakjes mozzarella en plakjes tomaat.

Voor extra smaak snijden we de tomaat die we over hebben fijn en leggen we die op de bodem van onze pan of schaal, zodat dit samen met de sappen uit de kip een lekker sausje wordt.

Hasselback kip caprese

Hasselback kip caprese is tovert een eenvoudig gerecht om in gezellig hoofdgerecht, dat helemaal past in een low budget feestmaaltijd. Het resultaat is een lekker sappig kippenborstje, die heerlijk combineert met het ziltige van de mozzarella en het zoete van de tomaat!
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min

Kookgerei

  • Oven
  • Bakplaat of bakblik
  • Kookthermometer (optioneel)
  • bij voorkeur een scherp mes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella neem bij voorkeur buffelmozzarelle
  • 1 theelepel olijfolie
  • 3 takjes basilicum
  • 1 snufje zout

Instructies

Kipfilets voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakplaat of bakblik heel licht in met een klein beetje olie.
    1 theelepel olijfolie
  • Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
    1 bol mozzarella, 2 tomaten
  • Dep de kipfilets droog en bestrooi met wat zout.
    2 kipfilets, 1 snufje zout
  • Maak een paar inkepingen in de kipfilets en vul deze met tomaat en mozzarella.
  • Snijdt optioneel de overgebleven tomaat fijn en leg deze op de bodem van het bakblik, voordat je de kip erin legt.
  • Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en strooi er overheen. Hou een paar blaadjes apart.
    3 takjes basilicum

Bakken in de oven

  • Plaats de gevulde kipfilets op de bakplaat en bak ze in 22 tot 26 minuten gaar. Mocht je twijfelen, prik er dan een kookthermometer in, die moet minimaal 72 graden Celsius aanwijzen en je kip is klaar! Je wilt de kip niet te lang bakken, een filet wordt dan snel droog.
  • Serveer met nog een paar blaadjes verse basilicum!
Auteur: Mariska
calorieën: 562kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mediterraans
Trefwoord: kerst, kerst hoofdgerecht, kip, low budget

Nutrition

Calorieën: 562kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 62g | Fat: 32g | Saturated Fat: 16g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 10g | Trans Fat: 0.02g | Cholesterol: 198mg | Sodium: 928mg | Potassium: 863mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 1358IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 586mg | Iron: 1mg

Pin deze Hasselback kip caprese!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close