Heerlijk Instant Pot weekmenu!

Deel met vrienden en familie

Een heerlijk Instant Pot weekmenu met, zoals de titel al verraadt, Instant Pot recepten voor de hele week. Vlees, pasta en zelfs stamppot maak je met gemak in de pot. Heb je geen Instant Pot, maar bijvoorbeeld wel een Crockpot Express of een Ninja Foodi? Deze recepten zijn ook geschikt voor jouw multicooker!

In onze Instant Pot Facebookgroep vragen we regelmatig waar jullie naar op zoek zijn. Op de vraag of jullie graag een Instant Pot weekmenu zouden willen zien werd naar hartelust “Ja” gestemd en dan het liefst met 5 recepten voor de doordeweekse dagen.

Wil jij ook graag meepraten, stemmen en inspiratie delen met andere Instant Pot liefhebbers? Word dan zeker lid van onze community!

Wist je dat we ook een Nederlands E-book hebben voor de Instant Pot E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot

Instant Pot weekmenu

Instant Pot Mediterraanse orzo met kip

Maandag – Orzo

We beginnen de week met een ontzettend lui, maar toch overheerlijk recept. De hele maaltijd maak je in 1 pot (de Instant Pot, uiteraard) en je hoeft alleen maar kip en paprika in reepjes te snijden. Na 5 minuten op hoge druk open je de pot, even doorroeren en je bent klaar. Nog lekkerder maak je het met verse peterselie en citroenrasp, maar het hoeft natuurlijk niet!

 

Hier vind je het recept voor Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven

Instant Pot hutspot stamppot

Dinsdag – Hutspot

Een Nederlandse klassieker, maar dan bereid in de moderne Instant Pot. Simpel en snel en de smaak van de wortels is echt heerlijk!

Hier vind je het recept voor hutspot uit de multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)

Instant Pot Chili con Carne met nacho's

Woensdag – Chili con Carne

Makkelijker dan deze chili con carne worden Instant Pot recepten bijna niet. Combineer het met aardappelen, rijst of zoals ik met nacho’s en allerlei toppings. 10 minuten onder druk en je hebt een heerlijke pot chili waar je je vingers bij zult aflikken! 

Maak een extra grote batch en vries de rest in, handig voor de volgende week!

Hier vind je het recept voor Instant Pot chili con carne

Instant Pot Citroen kip koolhydraatarm

Donderdag – Citroen Kip

Kip, citroen en knoflook zijn drie grote vrienden. Zelf heb ik het gerecht afgemaakt met gegrilde groene asperges. Die bakken lekker snel en kun je dus mooi bereiden terwijl de pot bezig is. Op deze manier heb ik ook meteen een koolhydraatarme maaltijd, dat vind ik voor de afwisseling wel fijn. Liever wel wat koolhydraten erbij? Dan kan ik je aardappeltjes aanraden; die combineren heel goed met de saus van dit gerecht!

Hier vind je het recept voor Instant Pot citroen kip (koolhydraatarm)

Instant Pot Pasta Alfredo

Vrijdag – Pasta Alfredo

Op vrijdag sluiten we de week feestelijk af met Pasta Alfredo: een heerlijke rijke en romige pasta. Alsof de combinatie van kaas, room en pasta al niet lekker genoeg is, maken we het feest compleet door het te combineren met Boursin. Geen fan van Boursin? Gebruik dan gerust Paturain of elke andere roomkaas waar jij blij van wordt!

Hier vind je het recept voor Instant Pot Pasta Alfredo met Boursin

 

Pin dit heerlijke Instant Pot Weekmenu!

Dit weekmenu niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Weekmenu

Instant Pot Pasta Alfredo met kip

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close