Heerlijke gepofte zoete aardappel met kikkererwten

Deel met vrienden en familie

gepofte zoete aardappel met kikkererwten
Ben jij op zoek naar een lekker recept voor gepofte zoete aardappel? Kijk dan niet verder, ik heb namelijk een heerlijk recept voor je waar ook kikkererwten, feta en spekjes in zitten. Liever geen vlees? Ik geef je ook een tip hoe je dit recept een vega-twist kunt geven!

Wel trek in gepofte zoete aardappel, maar eet je liever geen vlees? Laat dan de spekjes weg, voeg bij de kikkererwten een snuf zout en een theelepel gerookte paprikapoeder toe (tijdens het bakken) en voeg daarna nog een avocado in blokjes toe!

Ingrediënten gepofte zoete aardappel met kikkererwten

4 zoete aardappels (wel afhankelijk van de grootte)
400 gr kikkererwten (uitgelekt en omgespoeld)
1 rode ui
150 – 200 gr gerookte spekjes
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetlepel fijngehakte verse munt
schil van een halve citroen (fijn geraspt)
100 gr feta
1 bakje tuinkers
olijfolie

Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Bekleed je bakplaat of bakblik met een stuk bakpapier. Leg hier de zoete aardappelen op en prik ze goed in met een vork. Pof de aardappelen in 40 tot 50 minuten.

Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Voeg rode ui en knoflook toe en bak deze ook nog kort mee, een paar minuten. Voeg de kikkererwten toe en warm deze goed door.

Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er de fijngehakte munt en citroenrasp doorheen.

Verdeel de gepofte zoete aardappels over de borden en scheur ze met twee vorken voorzichtig uit elkaar. Schep hier de kikkererwten mix bovenop en top het geheel af met wat gekruimelde feta en sprietjes tuinkers.

Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete combinatie met zoete aardappel?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close