Indonesische Pindasoep

Deel met vrienden en familie

Deze pindasoep kun je hele jaar op tafel zetten, of het nou zomer of winter is. En dus ook tijdens deze belachelijk warme herfst!

Pindasoep met pindakaas

Voor pindasoep heb je pindakaas nodig, die zag je waarschijnlijk wel aankomen. Zelf gebruik ik het liefst pindakaas zonder suiker. De toegevoegde suikers maken de soep ook zoeter en dat is helemaal niet nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere merken die pindakaas maken zonder extra suiker.

Tegenwoordig kan je in alle supermarkten wel pindakaas kopen die voor 100% uit pinda’s bestaat, vaak ook nog in huismerk.  maar ook Chilipeper Citroengras pindakaas van de Pindakaas Winkel doet het hier erg goed. Die kan je trouwens ook goed gebruiken als basis voor Romige satésaus met kokosmelk

Snellere versie

We trekken bij deze soep heerlijke samen uit de kippenbouten, dus het staat zeker 45 minuten op. Heb je echt haast, maar toch trek in pindasoep? Gebruik dan een sterke kant-en-klaar bouillon en kook hierin wat kipfilet, tot deze gaar is. Ga daarna verder bij stap vijf.

Hartige indonesische Pindasoep

Indonesische Pindasoep

Deze Indonesische pindasoep kun je hele jaar op tafel zetten, of het nou zomer of winter is. En dus ook tijdens deze belachelijk warme herfst!
Porties 3 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 ui
  • 2 kippenbouten
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 0.5 eetlepel piment
  • 0.5 pot pindakaas ongeveer 175gr
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • zout

Optionele extra's

  • gekookte eieren
  • koriander
  • sambal
  • gebakken uitjes
  • taugé

Instructies

  • Was de bleekselderij stengels goed, ze kunnen vooral aan de onderkant erg vies zijn en dat wil je natuurlijk niet in je soep. Snijd de stengels in kleine stukken.
    3 stengels bleekselderij
  • Snipper de ui, knoflook en schil en snijdt de gember fijn.
    3 tenen knoflook, 1 duim gember, 1 ui
  • Plaats de kippenbouten, samen met de gesneden ui, knoflook, gember, bleekselderij, gemalen piment en een blokje bouillon in een pan. Voeg ruim 1 liter water toe en breng aan de kook en laat zo’n 45 minuten tot een uur zachtjes koken.
    2 kippenbouten, 1 blokje kippenbouillon, 0.5 eetlepel piment
  • Haal de kip uit de soep en leg even apart om af te koelen. Zodra de kip wat afgekoeld is kun je het vlees van de botjes plukken.
  • Haal de soep door een zeef en roer door het vocht de pindakaas heen. De kip mag nu ook weer de pan in.
    0.5 pot pindakaas
  • Roer een eetlepel ketjap manis door de pindasoep en proef. Voeg eventueel wat extra pindakaas toe, maar let op, het is niet de bedoeling dat het satésaus wordt 
    1 eetlepel ketjap manis, zout
  • Serveer bij deze heerlijke pindasoep lekker een gekookt eitje, koriander, sambal, gebakken uitjes, en/of taugé.
    gekookte eieren, koriander, sambal, gebakken uitjes, taugé

Notities

PS Heb je echt haast, maar toch trek in pindasoep? Gebruik dan een sterke kant-en-klaar bouillon en kook hierin wat kipfilet, tot deze gaar is. Ga daarna verder bij stap vijf.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Keuken: Aziatisch, Indonesisch
Trefwoord: koolhydraatarm, pindakaas

Pin deze Indonesische Pindasoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hartige Pindasoep

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. He Mariska, ik las je recept vandaag en dacht meteen:
    ja dit heb ik al lang niet meer gemaakt!
    Heb alles op voorraad dus vanavond eten we pindasoep met de chili-citroengras pindakaas:-)

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close