Heerlijke hartige Pindasoep

Hartige indonesische Pindasoep
Deze pindasoep kun je hele jaar op tafel zetten, of het nou zomer of winter is. En dus ook tijdens deze belachelijk warme herfst!

Pindakaas…

Voor pindasoep heb je pindakaas nodig, die zag je waarschijnlijk wel aankomen. Zelf gebruik ik het liefst pindakaas zonder suiker. De toegevoegde suikers maken de soep ook zoeter en dat is helemaal niet nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere merken die pindakaas maken zonder extra suiker.

Zelf ben ik heel erg fan van de 100% pinda pindakaas van Albert Heijn (makkelijk verkrijgbaar), maar ook Chilipeper Citroengras pindakaas van de Pindakaas Winkel doet het hier erg goed.

Hartige Pindasoep

Ingrediënten Heerlijke hartige Pindasoep

Hoofdgerecht voor 2-3 personen

3 stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
1 duim gember
1 ui
2 kippenbouten
1 blokje bouillon (kip)
0.5 eetlepel piment (ook wel gebruikt in pumpkin spice)
0.5 pot pindakaas (ongeveer 175 gram)
1 eetlepel ketjap manis
zout

Optionele extra’s: gekookte eieren, koriander, sambal, gebakken uitjes, en/of taugé

Bereiding

  1. Was de bleekselderij stengels goed, ze kunnen vooral aan de onderkant erg vies zijn en dat wil je natuurlijk niet in je soep. Snijd de stengels in kleine stukken.
  2. Snipper de ui, knoflook en schil en snijdt de gember fijn.
  3. Plaats de kippenbouten, samen met de gesneden ui, knoflook, gember, bleekselderij, gemalen piment en een blokje bouillon in een pan. Voeg ruim 1 liter water toe en breng aan de kook en laat zo’n 45 minuten tot een uur zachtjes koken.
  4. Haal de kip uit de soep en leg even apart om af te koelen. Zodra de kip wat afgekoeld is kun je het vlees van de botjes plukken.
  5. Haal de soep door een zeef en roer door het vocht de pindakaas heen. De kip mag nu ook weer de pan in.
  6. Roer een eetlepel ketjap manis door de pindasoep en proef. Voeg eventueel wat extra pindakaas toe, maar let op, het is niet de bedoeling dat het satésaus wordt 😉

Serveer bij deze heerlijke pindasoep lekker een gekookt eitje, koriander, sambal, gebakken uitjes, en/of taugé.

PS Heb je echt haast, maar toch trek in pindasoep? Gebruik dan een sterke kant-en-klaar bouillon en kook hierin wat kipfilet, tot deze gaar is. Ga daarna verder bij stap vijf.

1 Comment

  • Wim schreef:

    He Mariska, ik las je recept vandaag en dacht meteen:
    ja dit heb ik al lang niet meer gemaakt!
    Heb alles op voorraad dus vanavond eten we pindasoep met de chili-citroengras pindakaas:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *