Deze pindasoep kun je hele jaar op tafel zetten, of het nou zomer of winter is. En dus ook tijdens deze belachelijk warme herfst!
Pindasoep met pindakaas
Voor pindasoep heb je pindakaas nodig, die zag je waarschijnlijk wel aankomen. Zelf gebruik ik het liefst pindakaas zonder suiker. De toegevoegde suikers maken de soep ook zoeter en dat is helemaal niet nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere merken die pindakaas maken zonder extra suiker.
Tegenwoordig kan je in alle supermarkten wel pindakaas kopen die voor 100% uit pinda’s bestaat, vaak ook nog in huismerk. maar ook Chilipeper Citroengras pindakaas van de Pindakaas Winkel doet het hier erg goed. Die kan je trouwens ook goed gebruiken als basis voor Romige satésaus met kokosmelk
Snellere versie
We trekken bij deze soep heerlijke samen uit de kippenbouten, dus het staat zeker 45 minuten op. Heb je echt haast, maar toch trek in pindasoep? Gebruik dan een sterke kant-en-klaar bouillon en kook hierin wat kipfilet, tot deze gaar is. Ga daarna verder bij stap vijf.
Pin deze Indonesische Pindasoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
He Mariska, ik las je recept vandaag en dacht meteen:
ja dit heb ik al lang niet meer gemaakt!
Heb alles op voorraad dus vanavond eten we pindasoep met de chili-citroengras pindakaas:-)