Deze heerlijke honingkip combineert hartige en sappige stukjes kip met een zoete en plakkerige honingsaus. Wie is er nou niet gek op de combinatie van hartig en zoet? Kippendijen of toch liever kipfilet, allebei zijn goed te gebruiken in dit recept!
Heerlijke Honingkip
Honingkip is super simpel te maken. De kip wordt gemarineerd met wat sojasaus en gebakken in een heel dun jasje van ei en maizena, zodat de saus er goed aan blijft plakken. Deze keer serveerde ik hem met witte rijst en sugar snaps, maar het combineert ook heel goed met noodles en gebakken paprika en ui, bruine rijst en broccoli of bijvoorbeeld bloemkoolrijst.
Foodfoto’s op forex
Hoewel ik meerdere dagen per week bezig ben met het fotograferen van lekker eten, heb ik hier zelf helemaal geen afdrukken van in huis! Toen Drukwerknodig vroeg of ik hun product wilde testen greep ik de kans om eindelijk eens wat van mijn foto’s in huis te halen. Naast de foto van dit recept koos ik ook voor een foto van een kimchi tosti en een van avocado’s, die je misschien wel van mijn guacamole kent. Ik koos voor een afdruk op forex. Dat materiaal was nieuw voor mij, maar het is stevig en licht, dus je hangt het makkelijk op (ik gebruikte een stukje dubbelzijdig tape), maar je kunt het ook heel makkelijk neerzetten. Ik hou wel van gemak. De prints zijn echt prachtig geworden, zelfs de donkere delen.
Binnenkort hoop ik ook een klein boek te laten afdrukken, maar daarover hopelijk snel meer!
Pin deze Honingkip!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met drukwerknodig.nl
Mag ik vragen wat voor een honing je gebruikt hebt? Daar zit namelijk ook erg veel verschil in!
Heb het met meerdere soorten gemaakt, maar meestal ga ik voor sinaasappelbloesem honing.