Heerlijke honingkip voor de liefhebber van sweet & sticky

Deel met vrienden en familie

Deze heerlijke honingkip combineert hartige en sappige stukjes kip met een zoete en plakkerige honingsaus. Wie is er nou niet gek op de combinatie van hartig en zoet? Kippendijen of toch liever kipfilet, allebei zijn goed te gebruiken in dit recept!

Heerlijke Honingkip

Honing kip

Honingkip is super simpel te maken. De kip wordt gemarineerd met wat sojasaus en gebakken in een heel dun jasje van ei en maizena, zodat de saus er goed aan blijft plakken. Deze keer serveerde ik hem met witte rijst en sugar snaps, maar het combineert ook heel goed met noodles en gebakken paprika en ui, bruine rijst en broccoli of bijvoorbeeld bloemkoolrijst.

Food foto's blauwe muur
Flying-Foodie-food-fotos-op-forex-1
Food photo's flying foodie

Foodfoto’s op forex 

Hoewel ik meerdere dagen per week bezig ben met het fotograferen van lekker eten, heb ik hier zelf helemaal geen afdrukken van in huis! Toen Drukwerknodig vroeg of ik hun product wilde testen greep ik de kans om eindelijk eens wat van mijn foto’s in huis te halen. Naast de foto van dit recept koos ik ook voor een foto van een kimchi tosti en een van avocado’s, die je misschien wel van mijn guacamole kent. Ik koos voor een afdruk op forex. Dat materiaal was nieuw voor mij, maar het is stevig en licht, dus je hangt het makkelijk op (ik gebruikte een stukje dubbelzijdig tape), maar je kunt het ook heel makkelijk neerzetten. Ik hou wel van gemak. De prints zijn echt prachtig geworden, zelfs de donkere delen.

Binnenkort hoop ik ook een klein boek te laten afdrukken, maar daarover hopelijk snel meer!

Heerlijke honingkip

Deze heerlijke honingkip combineert hartige en sappige stukjes kip met een zoete en plakkerige honingsaus. Wie is er nou niet gek op de combinatie van hartig en zoet? Kippendijen of toch liever kipfilet, allebei zijn goed te gebruiken in dit recept!
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Voor de kip

  • 350 gr kippendijen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 ei
  • 1 fles olie om in te frituren zonnebloem of arachide

Voor de heerlijke plakkerige honingsaus

  • 4 eetlepels honing * zie notitie
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0.5 theelepel 5 spice

Optionele extra's

Instructies

  • Snijd de kippendijen in dunne reepjes of blokjes. Kluts een ei los met de sojasaus en laat de kip hier even in marineren, terwijl we de honingsaus maken.
  • Doe alle ingrediënten voor de honingsaus in een steelpan en roer goed door. Laat zacht pruttelen, tot het een mooie stroperige saus is. Proef voorzichtig (heet!) en pas de smaak aan waar nodig. Voeg eventueel een snufje zout toe en zet apart.
  • Verwarm ondertussen de olie. Zodra je een houten steel (van bijvoorbeeld een chopstick of een pollepel) in de pan steekt en je kleine bubbeltjes ziet, is de olie op temperatuur.
  • Meng de maizena door het mengel van kip, ei en soja. Goed roeren zodat je geen witte klonten meer ziet.
  • Bak de kip in batches licht goudbruin en gaar, ongeveer 3-4 minuten en laat op een rek afkoelen en uitlekken.
  • Doe de kip in een schaal en giet de honingsaus erbij. Schud en schep om, tot alles bedekt is met de saus. Maak eventueel af met lente ui en sesamzaadjes

Notities

*Hoewel deze honingkip is ontzettend kidsproof, ze zullen smullen van de heerlijke licht zoete kip, is het wel opletten met de honing voor kindjes onder de 12 maanden. Door dat er (hoewel minieme) kans is dat op botulisme in honing wordt het gebruik onder de 1 jaar afgeraden. 
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: honing, kip, kippendijen, plakkerig, sticky, sweet

Pin deze Honingkip!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Kip met honing saus

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met drukwerknodig.nl

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mag ik vragen wat voor een honing je gebruikt hebt? Daar zit namelijk ook erg veel verschil in!

    1. Heb het met meerdere soorten gemaakt, maar meestal ga ik voor sinaasappelbloesem honing.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close