Heerlijke lente linzen uit de Instant Pot

Deze heerlijke lente linzen komen supersnel uit de Instant Pot. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke stoofpot op tafel staan met spekjes, prei en natuurlijk groene linzen.

Linzen uit de Instant Pot

Een van de redenen dat ik een Instant Pot aangeschaft heb, is om bonen en linzen sneller te bereiden. Hoe graag ik ook zelf mijn bonen klaar maak, past het op dit moment niet in mijn levensstijl om ze een dag van tevoren al te weken. Als je ze dan geweekt hebt, moeten ze daarna nog best lang koken.

Met de Instant Pot hoeven je groene linzen maar 13 minuten op te staan! Hoe veel tijd scheelt dat? Ik ben er helemaal blij mee.

Nog geen Instant Pot? Aan het einde van het recept vertel ik ook hoe je het op het fornuis of in de slowcooker kunt maken.

Voor wie wel een Instant Pot heeft: Hier vind je nog meer heerlijke recepten.

Instant pot linzenstoofpot

Ingrediënten lente linzen

voor 3-4 personen

200 gr gerookte spekjes (liefst biologisch)
400 gr groene linzen (droog en rauw)
300 ml witte wijn
600 ml bouillon
2-3 teentjes knoflook
2 preien

Optionele extra’s: citroen, ricotta, extra virgin olijfolie en peterselie

Bereiding

  1. Selecteer de SAUTE functie op de Instant Pot en bak je spekjes in de pot. Het is niet nodig om extra vet in vorm van olie of boter toe te voegen.
  2. Snijd en was de preien goed. Snipper de knoflook fijn. Laat de knoflook 1 minuut met de spekjes mee fruiten.
  3. CANCEL de saute functie en voeg alle ingrediënten toe. Roer goed om. Plaats het deksel op de Instant Pot en controleer of het ventiel gesloten is.
  4. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 13 minuten.
  5. Doe een quick release (laat de druk er na 13 minuten direct vanaf gaan door het ventiel open te zetten) en roer even goed door.
  6. Schep in diepe borden en maak eventueel af met een goede schep ricotta, een paar druppels lekkere olijfolie, wat peterselie en tot slot een klein beetje citroenrasp (van de schil) voor een frisse touch.

Slowcooker methode: 4 uur op lage temperatuur.
Fornuis: Bij stap 4 plaats je alles in de pan en laat 30 minuten sudderen. Proef of je linzen gaar zijn.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close