Linzen met spek uit de Instant Pot

Deze heerlijke lente linzen met spek komen supersnel uit de Instant Pot. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke stoofpot op tafel staan met spekjes, prei en natuurlijk groene linzen.

Linzen uit de Instant Pot

Een van de redenen dat ik een Instant Pot aangeschaft heb, is om bonen en linzen sneller te bereiden. Hoe graag ik ook zelf mijn bonen klaar maak, past het op dit moment niet in mijn levensstijl om ze een dag van tevoren al te weken. Als je ze dan geweekt hebt, moeten ze daarna nog best lang koken.

Met de Instant Pot hoeven je groene linzen maar 13 minuten op te staan! Hoe veel tijd scheelt dat? Ik ben er helemaal blij mee. Nu maak ik daadwerkelijk linzen in plaats van dat ze staan te verstoffen in mijn voorraadkast.

Nog geen Instant Pot? Je kan het ook zo maken:

Slowcooker methode: 4 uur op lage temperatuur.
Fornuis: Bij stap 4 plaats je alles in de pan en laat 30 minuten sudderen. Proef of je linzen gaar zijn.

Linzen uit de instant pot

Meer Instant Pot recepten?

Voor wie wel een Instant Pot heeft: Hier vind je nog meer heerlijke recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Linzen met spel uit de Instant Pot

Deze heerlijke lente linzen met spek komen supersnel uit de Instant Pot. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke stoofpot op tafel staan met spekjes, prei en natuurlijk groene linzen.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 17 min
HP in de Instant Pot 13 min
Totale tijd 28 min

Equipment

  • Instant Pot of andere elektrische hoge druk pan

Ingrediënten

  • 200 gr  gerookte spekjes liefst biologisch
  • 400 gr groene linzen droog en rauw
  • 300 ml witte wijn
  • 600 ml bouillon
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 preien

Optioneel:

  • citroen
  • ricotta
  • extra virgin olijfolie
  • peterselie

Instructies

  • Selecteer de SAUTE functie op de Instant Pot en bak je spekjes in de pot. Het is niet nodig om extra vet in vorm van olie of boter toe te voegen.
  • Snijd en was de preien goed. Snipper de knoflook fijn. Laat de knoflook 1 minuut met de spekjes mee fruiten.
  • CANCEL de saute functie en voeg alle ingrediënten toe. Roer goed om. Plaats het deksel op de Instant Pot en controleer of het ventiel gesloten is.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 13 minuten.
  • Doe een quick release (laat de druk er na 13 minuten direct vanaf gaan door het ventiel open te zetten) en roer even goed door. Dit heet een Quick Release.
  • Schep in diepe borden en maak eventueel af met een goede schep ricotta, een paar druppels lekkere olijfolie, wat peterselie en tot slot een klein beetje citroenrasp (van de schil) voor een frisse touch.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, Westers
Trefwoord: bonen, Instant Pot, linzen

Pin dit recept!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant pot linzenstoofpot

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close