Heerlijke rode linzen dahl: kruidig en fris te gelijk. Perfect recept voor zowel de zomer, als winter. Dahl (ook wel gespeld als ‘dhal’, ‘dal’ of ‘daal’) is een Indiase stoofschotel, gemaakt met gedroogde rode linzen. Dan denk je vast dat het lang op moet staan of dat je de linzen een dag van tevoren moet weken. Niet wegklikken nog, want dit is helemaal niet het geval! De gedroogde linzen kunnen meteen de pan in, oké wel eerst even wassen, en het hele gerecht neemt niet meer dan 30 minuten in beslag!
Mooie pan hè? Dat is mijn nieuwste Creuset pan. Toen ik hem kocht kreeg ik de vraag waar ik hem voor zou gebruiken. Nou, voor bijvoorbeeld Dahl dus! Daarnaast gelukkig ook voor heel veel andere recepten, voornamelijk pastarecepten, waarbij de pasta op het einde lekker door de saus moet worden geroerd. Dus mocht je nog een excuus zoeken voor een nieuwe pan, hier is ie!
Wat eet je bij rode linzen dahl
Lekker met rijst, naan of chapaties, maar ook zo kan je het eten als volledige maaltijd.
Pin deze Rode linzen dahl!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
heb dit vandaag gemaakt, ik heb er nog een rode paprika, himalaya zout en currypoeder aan toegevoegd. Dit was de eerste keer dat ik dahl at en het was zeer lekker, ik ga dit zeker vaker maken. Dankje voor het recept :o)
Dankjewel Tanja, leuk om te lezen dat je zo genoten hebt van het gerecht 🙂