Heerlijke, plakkerige Chinese Char Siu gehaktballetjes. Char siu is een hartige honing-sojasaus uit de Kantonese keuken. Het is plakkerig op de goede manier: zoet, maar ook hartig. Vaak wordt de saus gebruikt in combinatie met geroosterd varkensvlees, maar wij maken het onszelf heel makkelijk met lekkere sappige gehaktballetjes. Super lekker als maaltijd met noedels of rijst, maar ook gewoon zo, als borrelhapje.
Char Siu gehaktballetjes met twee soorten gehakt
Voor het lekkerste resultaat voor deze balletjes maak ik gebruik van een combinatie van varkensgehakt en kippengehakt. Dit klinkt misschien als een gekke combinatie, maar in Zuid Oost Azie komt deze combinatie vaker voor. Varkensgehakt wordt zelfs succesvol gecombineerd met garnalen. In dit recept voegt het varkensgehakt vettigheid toe, terwijl de het kippengehakt het licht houdt. Dit resulteert in heerlijke sappige balletjes. Andere combinaties die goed werken:
- Kip & Half-om-Half gehakt
- Kip & Kalfsgehakt
Waar koop je Char Siu saus?
Char Siu saus is te koop in de meeste toko’s en tegenwoordig zelfs ook bij de grotere supermarkten. Je kunt het vaak vinden in het Aziatische schap in de buurt van de woksauzen, ketjap en soja en zit altijd in een glazen pot. Ik gebruik de saus van Lee Kum Kee een zeer bekend merk uit Azie.
Meer Chinese recepten
Smaakt dit recept naar meer? Dan hebben we goed nieuws, we hebben namelijk nog meer Chinese recepten voor je:
- Bami zoals van de Chinees
- Chinese nasi met char siu lapjes
- Chinese tomatensoep (vegetarische versie)
- Hartige Chinese pannenkoekjes met lente ui
- Snelle Chinese duck pancakes met hoisinsaus
Pin deze Sticky Char Siu gehaktballetjes!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hey Mariska, nog een dubbelcheck vraagje: Het gaat in totaal om 600g vlees, klopt dat?
Ja dat klopt!