Deze hele bloemkool uit de oven is een heerlijk vegetarisch feestrecept. We smeren de bloemkool in met een kruidige yoghurtsaus, waardoor hij tijdens het bakken een prachtige kleur krijgt. Met granaatappelpitjes, amandelschaafsel en verse kruiden maken we het helemaal af! Een echt feest op tafel.
Hele bloemkool uit de oven
Iedereen kent deze groente natuurlijk en inmiddels is ze ook in veel verschillende vormen voorbij gekomen op Flying Foodie: van soep, tot paella en zelfs als bagels. Deze versie ziet er wat mij betreft het meest spectaculair uit. Het lekkerst wordt de bloemkool uit dit recept als je hem van tevoren stoomt, je leest in het recept hoe. Daarna bak je hem af in de oven en hierdoor krijg je een lekkere kruidige korst en een mooie zachte binnenkant.
Vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst
Deze hele bloemkool uit de oven is niet alleen ontzettend lekker, het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Ideaal dus als vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst of als feestelijk bijgerecht natuurlijk. Andere lekkere vegetarische of zelfs vegan Kerstrecepten zijn bijvoorbeeld:
- Beet Wellington, feestelijk zonder vlees
- Gegrilde paprika risotto met burrata!
- Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen
- Gele courgette carpaccio
- Geroosterde spruitjes met honing en amandel
Naast vegetarisch is dit recept ook koolhydraatarm, dus handig als je daar toevallig rekening mee moet houden, ook met Kerst.
Pin deze Hele bloemkool uit de oven!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden