Deze lekkere, fluffy herfst pancakes zijn heerlijk kruidig en zoet! Lekker als ontbijtje op een herfstige dag.
Heb je geen pumpkin spice in huis? Je zou het makkelijk zelf kunnen maken, het recept vind je hier: Pumpkin Spice maak je gewoon zelf of vervang het met eenzelfde hoeveelheid koekkruiden. Koekkruiden zijn niet hetzelfde als pumpkin spice, maar geven wel een vergelijkbaar idee aan je pancakes.
Ingrediënten voor herfst pancakes
voor ongeveer 6 pannenkoekjes
250 gr zelfrijzend bakmeel
2 middelgrote eieren
200 ml karnemelk
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel Pumpkin Spice
Boter om de pan in te vetten
Bereiding herfst pancakes
- Zeef je bloem goed, voeg de andere ingrediënten toe en klop het goed door, tot een stevig beslag zonder klontjes. Het zijn Amerikaanse pannenkoeken, dus het klopt dat het beslag dikker is dan je gewend bent.
- Verwarm wat boter in een pan op middenlaag vuur. Schep, zodra de pan warm is, een goede schep beslag in de pan.
- Zodra er bubbeltjes in je pancake beginnen te ontstaan, is het tijd om deze om te draaien. Bak ook de andere kant goudbruin.
- Schep hem uit de pan en ga door met je volgende pannenkoek.
Deze pannenkoeken zijn heerlijk met wat poedersuiker en boter, maar ook met stroop doen ze het erg goed.
Eet smakelijk 🙂
Echt een verrukkelijk recept!