Herfst Risotto uit de Multicooker

Deel met vrienden en familie

Herfst Risotto uit de Multicooker is zo simpel, dat echt iedereen heerlijke risotto op tafel kan zetten. Alles in de pot en je hebt er geen omkijken meer naar; je hoeft alleen te wachten op het piepje! De combinatie van smeuïge rijst, paddenstoelen en zongedroogde tomaten is echt ontzettend lekker!

Risotto uit de multicooker

Risotto koken in de multicooker is super simpel en het resultaat is echt om te smullen. Iedere keer heb je weer een perfecte versie zonder moeite op tafel staan. Geen gedoe met eindeloos roeren en opletten. Het basisrecept voor risotto uit de multicooker vind je in mijn eerste kookboek “Flying Foodie’s Multicooker Kookboek” en in DEEL 2 vind je een fantastische versie met ‘nduja. We zijn immers gek op de Italiaanse keuken

Ikzelf gebruik een Instant Pot Multicooker, maar dit recept werkt ook prima met een Crockpot of bijvoorbeeld een Ninja Foodi. Als je multicooker maar een hoge druk functie heeft. 

Herfst Risotto

Het originele recept voor herfst risotto kwam jaren geleden al online. Ik had het speciaal voor een bevriende blogger gemaakt en het recept was echt een hit. Zo populair dat ik voor het eerst op grote schaal te maken kreeg met copycats. Echt overal vond ik mijn recept terug. Heel leuk natuurlijk, ware het niet dat de meesten zowel de tekst, als de foto’s 1-op-1 overgenomen hadden! Het recept is tot op de dag van vandaag nog te vinden op de website van een grote supermarkt! Ik besloot het recept niet meer te delen op Flying Foodie, maar een recept speciaal voor de multicooker te maken, want je weet het inmiddels wel: we zijn hier gek op Nederlandse Instant Pot recepten.

Herfst Risotto uit de Multicooker

Herfst Risotto uit de Multicooker is zo simpel, dat echt iedereen heerlijke risotto op tafel kan zetten. Alles in de pot en je hebt er geen omkijken meer naar; je hoeft alleen te wachten op het piepje! De combinatie van smeuïge rijst, paddenstoelen en zongedroogde tomaten is echt ontzettend lekker!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr paddenstoelen
  • 150 ml zongedroogde tomaten
  • 400 gr risottorijst
  • 1 scheut witte wijn
  • 900 ml bouillon groente of kip
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Snipper de peterselie ook alvast fijn.
    1 ui, 1 teentje knoflook, 400 gr paddenstoelen, 150 ml zongedroogde tomaten
  • Verwarm de pot met de SAUTE functie. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook toe als de ui bijna glazig is en roer goed door.
    olijfolie
  • Daarna bakken we de zongedroogde tomaten en paddenstoelen mee.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pot en bak dit kort mee, tot de korrels glanzen. Blus af met een scheut witte wijn. Roer goed door en laat dit een minuut inkoken.
    400 gr risottorijst, 1 scheut witte wijn
  • Annuleer de SAUTE functie en voeg alle bouillon toe. Roer goed door en zorg ervoor dat er geen rijstkorrels aan de zijkant van de pot blijven zitten.
    900 ml bouillon
  • Sluit de deksel en controleer of het ventiel dicht staat. Gebruik de MANUAL of PRESSURE COOK knop om 'high pressure' te selecteren en stel de timer in op 5 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen, open je direct het ventiel. Open de pot en roer nogmaals goed door.
  • Voeg Parmezaan en verse peterselie toe en roer weer goed door. Proef en breng op smaak met peper en zout, naar smaak.
    0.5 bosje peterselie, 4 eetlepels Parmezaanse kaas, zout, peper
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vegetarisch, risotto

Pin dit recept voor Herfst Risotto uit de Multicooker!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Lijkt me heerlijk! Ischemia een reden dat je Rice/ risotto functie niet gebruikt???

    1. Mariska Author says:

      Niet alle multicooker hebben de rijst functie en ze zijn niet ook bij alle het zelfde. Hoge druk wel

  2. Lijkt me heerlijk en ga het zeker proberen, dankjewel voor de inspiratie! 150 ml. zongedroogde tomaten, is dat ongeveer 150 gram?

    1. Mariska Author says:

      Dat is een rare autocorrectie geweest, het moet inderdaad 150gr zijn

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close