Herfstbroodje met paddenstoelen en taleggio

Deel met vrienden en familie

Herfstbroodje met paddestoelen
Dit herfstbroodje met paddenstoelen is herfst op een broodje! De combinatie van paddenstoelen, zongedroogde tomaten en taleggio doet het heel erg goed. Zeker op die dagen dat de zon zich steeds minder laat zien.

De combinatie paddenstoelen, zongedroogde tomaten en taleggio is bij mij favoriet sinds ik een keer recept van Ottolenghi maakte met die combinatie. Hij gebruikte alleen nog wat meer ingrediënten en gegrilde portobello’s. Ik vond de smaakcombinatie echter zó lekker, dat ik besloot er een broodje van te maken. Ik kan je zeggen; ook op brood is het heerlijk!

Ingrediënten Herfstbroodje met paddenstoelen

200 g gemixte paddenstoelen, schoon geborsteld
6 – 8 zongedroogde tomaten
0.5 bosje peterselie
1 theelepel fijne citroenrasp (dit haal je makkelijk van de schil van 1 citroen)
4 (spelt)boterhammen
75 g taleggio kaas

Net als ik gek op paddenstoelen, we hebben nog veel meer heerlijke recepten ze!

Extra benodigdheden
Fijne rasp, zoals deze

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand of anders gewoon een hoge stand, waarmee je normaal tosti’s maakt.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de paddenstoelen in plakjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en snipper deze goed.
  3. Verwarm een koekenpan en fruit hierin de zongedroogde tomaten ongeveer 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Roer de geraspte citroenschil en gesnipperde peterselie er doorheen.
  4. Verdeel de paddenstoelen over de boterhammen. Snijd de tallegio in stukjes en verdeel deze er ook over.
  5. Rooster de boterhammen, totdat de kaas goed gesmolten is.

Eet smakelijk!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close