Herfstige coleslaw met pompoen

Herfstige coleslaw met gegrilde pompoenHerfstige coleslaw met pompoen is een herfstrecept met een zonnige kant. Lekker gezond en makkelijk binnen 30 minuten klaar!

We zitten een beetje in een overgangsfase. Aan de ene kant is het nog best lekker weer en heb je waarschijnlijk nog geen trek in echte herfstkost. Aan de andere kant beginnen de dagen duidelijk korter te worden en heb je toch vaker een vest en trui aan; niet echt saladeweer meer.

Dit gerecht is perfect voor deze overgangsperiode. Herfstig, maar niet warm en zwaar.

Benodigdheden coleslaw met pompoen

hoofdgerecht voor twee
450 g pompoen in blokjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie (voor het roosteren van de pompoen)
rode kool (ik had een zakje gesneden kool)
1 rode puntpaprika
2 stengels bleekselderij
1 lente ui
30 – 40 g hazelnootjes
3 eetlepels extra virgin olijfolie
3 eetlepels appelazijn

Bereiding coleslaw met pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de pompoen blokjes samen met een eetlepel olijfolie en een geperst knoflookteentje in een kom en meng alles goed door. Breng dit op smaak met een flinke snuf zout, wat peper en als je van pittig houdt, wat chili. Grill dit in de oven, ongeveer 10-15 minuten, totdat de pompoen zacht is.
  2. Snijd de rode kool, paprika, bleekselderij en de lente uit fijn. Doe deze in een grote schaal en voeg de extra virgin olijfolie en appelazijn toe, samen met een snuf zout en peper. Roer goed door en zet opzij tot de pompoen klaar is.
  3. Rooster tot slot nog even de hazelnoten in een droge pan en strooi deze over de salade.
  4. Verdeel de coleslaw over de borden en voeg de gegrilde pompoen toe.

Eet smakelijk!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *